Ramon Mens
Ramon Mens Video 18 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo’n stuurwiel bedacht alleen Citroën – Sjoerds Weetjes #203

Duik in het interieur van een klassieke Citroën en wat valt je direct op? Even afgezien van een uitermate creatieve ontwikkelingsafdeling met een opvallend gestileerd en ingedeeld instrumentarium een doodeenvoudig stuurwiel. Maar waarom? 

Daar is over nagedacht. Het was puur functioneel in plaats van een designgimmick. In deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes neemt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je een jaar of vijftien terug in de tijd, want toen kwam Citroën wederom met een revolutionair stuurwiel. Het verscheen in de eerste generatie C4, en ook de C4 Picasso en eerste C5 kregen het later. Op het eerste gezicht is het rond en bevindt zich centraal de welbekende airbag. Maar er is iets mee aan de hand. Wat en hoe het stuurwiel functioneert, laat Sjoerd je zien in deze nieuwe aflevering. Hij geeft tevens aan waarom we dat stuurwiel vandaag de dag niet meer in een Citroën tegenkomen. De Fransen zijn er om een goede reden namelijk ook weer mee gestopt. 

Sjoerds Weetjes

In de leerzame Autovisie-serie Sjoerds Weetjes vertelt Sjoerd van Bilsen je wekelijks een achtergrondverhaal, zoals dit maal over het opmerkelijke stuurwiel van de C4 en de DS. Eerder legde hij uit hoe DS op het idee kwam van wegdraaiende koplampen en waarom de Citroën C5 Aircross opnieuw naar de tekentafel moest. Hij onthulde als eerste wereldwijd de Bugatti Divo, de DS X E-Tense en de Bugatti Centodieci, legde hij uit waarom enkele modellen nepuitlaten hebben en vertelde het verhaal achter de knipperende dakantenne van de Mini Clubman. De reeks Sjoerds Weetjes is een productie van Autovisie en is te zien via Youtube.com of via www.autovisie.nl.  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.