Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo kreeg Peugeot de 206CC cadeau | Sjoerds Weetjes 347

Na de bouw van de allerlaatste 206 CC kon Peugeot terugkijken op een geslaagde carrière, maar weet je dat de Franse autobouwer zélf niet de open 2+2 heeft bedacht. Sterker nog, het management was er heel lang geen fan van.

Je zou denken dat het historisch gezien niet meer dan logisch was dat Peugeot zou reageren op de lancering van de Mercedes SLK, want dat idee van het metalen klapdak hadden de Fransen al zestig jaar eerder in uitvoering gebracht.

Het idee voor de 206 CC kwam niet van Peugeot

Maar juist Peugeot zelf reageerde niet op eerst het studiemodel SLK en later het tweede prototype van de ‘Sport Leight Kurz’. Het idee kwam van een ander bedrijf, zoals je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes hoort.

Schuifdeur was niet alleen voor Peugeot 1007 bedacht | Sjoerds Weetjes 324

Wat vormde de inspiratie voor de 206 CC? Hoe lang duurde de ontwikkeling van de cabriolet met inklapbare hardtop? Wie bouwde de CC-uitvoering? Dat en meer interne informatie over de 206 CC hoor je in aflevering 347 van Sjoerds Weetjes.

Sjoerds Weetjes over Citroën C3 Pluriel

In aflevering 345 kwam Sjoerd op het idee om een video aan het ontstaansverhaal van de Peugeot 206 CC te wijden. Toen hij sprak over een andere cabriolet van het Franse autoconcern, de Citroën C3 Pluriel, schoot hem het verhaal van het zustermodel te binnen.

De valse start van de excentrieke Citroën C3 Pluriel | Sjoerds Weetjes 344

Sjoerd besprak toen het concept van de C3 Pluriel en welke weg de cabriolet aflegde naar de productiestart. Dat verhaal is anders voor de Peugeot 206 CC, dat een zustermodel is. Echter, technisch zijn de 206 CC en C3 Pluriel niet sterk gelieerd.

Deze aflevering krijgt nog een vervolg

Deze aflevering krijgt binnenkort een vervolg, zo geeft Sjoerd aan, want ook deze video bracht een bijzonder verhaal van een ander model naar boven. To be continued dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.