Autovisie
Autovisie Video 26 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Zo kocht je een 2,66 miljoen euro kostende Lamborghini

Eindelijk is hij daar, de Lamborghini Sian. De gelukkige koper van het eerste exemplaar voor Nederland wachtte er bijna vier jaar op. Maar hoe wist hij in 2017 van het bestaan van de Sian? En waarom duurde het zo lang voordat de supercar in productie kwam? Vragen die Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je beantwoordt in deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes.

De Sian is een bijzondere Lamborghini. Het is een zogeheten few-off ofwel een exemplaar waarvan er een beperkt aantal wordt gemaakt. Na onder andere de Reventon, de Veneno en de Centenario is de Sian de nieuwste limited edition van het Italiaanse sportwagenmerk. Slechts 63 stuks maakt Lamborghini van de coupé.

Hij werd in september 2019 gepresenteerd maar het duurde nog een jaar voordat de sportwagen bij de eerste klant arriveerde. De eerste vijf gingen naar de VS en moesten daar voor de jaarwisseling arriveren. Kort na de jaarwisseling kregen vijf Europese klanten hun supercar afgeleverd. Dit is dus een van de eerste exemplaren in Europa, maar de koper was dan ook een van de eerste personen wereldwijd die zijn order plaatste en de auto configureerde.

Sjoerds Weetjes

Hoe de aanschaf van de Sian verliep, hoe je de auto samenstelt, waarom je de Sian niet meteen met winst kunt doorverkopen, dat legt Sjoerd van Bilsen je uit in deze unieke video over de Lamborghini Sian je uit. Geen voorgelezen persbericht, maar inside informatie.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.