Remco Slump
Remco Slump Video 5 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

We zijn verliefd! Zes maanden Dacia Jogger – Afscheid duurtest

Na een duurtestperiode van zes maanden moeten we het nu zonder Dacia Jogger stellen. En dat is best jammer, want de ruime Roemeen heeft ons 20.000 kilometer lang weten in te palmen met zijn nuchtere, betaalbare charmes.

Om met de prijs te beginnen: een half jaar geleden had ‘onze’ Dacia Jogger TCe 100 Bi-Fuel Comfort een vanafprijs van 21.735 euro. De vergelijkbare Expression-uitvoering, die de Comfort vervangt, kost inmiddels 24.700 euro. Dat heeft te maken met de sterk gestegen kosten van energie, grondstoffen en transport, aldus een woordvoerder van Dacia.

Dacia Jogger is een aantrekkelijke aanbieding

Bijna 3000 euro erbij in zo’n korte tijd is niet niks, maar toch is de Jogger nog steeds een aantrekkelijke aanbieding. Helemaal als je hem afzet tegen kleinere modellen. Want voor de prijs van een Renault Clio koop je een meer dan 4,5 meter lange stationwagon, met een wielbasis van net geen 2,9 meter.

Dacia Jogger, duurtest
(Afbeelding: Jérôme Wassenaar)

Zie je de lage prijs af aan de Dacia Jogger? Uiteraard, met name in het interieur, waar niet alle materialen even mooi zijn en het infotainmentsysteem een generatie achterloopt. Is dat erg? Wij vinden van niet.

Dacia levert twee motorvarianten van de Jogger. De TCe 110 heeft een 1,0-liter driecilinder turbomotor met 110 pk en 200 Nm. Onze TCe 100 Bi-Fuel maakt gebruikt van hetzelfde blokje, maar dan aangevuld met een LPG-installatie.

Op LPG meer vermogen

De Dacia Jogger levert een vermogen van maximaal 100 pk en 170 Nm koppel. Let wel, op gas. Schakel je over naar benzine, dan is er ‘slechts’ 91 pk en 160 Nm beschikbaar. Zijn topsnelheid van 175 km/h haalt de Jogger dan ook alleen op LPG.

Budget-offroaden door Marokkaanse woestijn met Dacia Duster

Met zijn 50 liter grote benzinetank en eveneens 50 liter metende LPG-tank, waarvan 40 liter gevuld mag worden, zou de Dacia Jogger in theorie een actieradius van ruim 1200 kilometer moeten kunnen halen. In de praktijk probeer je natuurlijk zo min mogelijk op benzine te rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.