Remco Slump
Remco Slump Video 29 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Waarom de nieuwe Citroën e-C4 X niet helemaal bij de tijd is

Citroën en moederconcern Stellantis lijken langs elkaar heen te werken. Want terwijl de DS 3 E-Tense, Jeep Avenger en diverse Opels en Peugeots een nieuwe elektrische aandrijflijn krijgen, moet de Citroën e-C4 X het doen met de oude.

Wat is de e-C4 X? Citroën probeert dat uit alle macht te verhullen. In het begeleidende persbericht wordt het woord ‘sedan’ niet één keer genoemd. De e-C4 X heeft de uitstraling van een SUV is het verhaal en de dynamische lijnen van een fastback.

Noem de Citroën e-C4 X geen sedan

Nee, de Citroën e-C4 X is gewoon de sedanversie van de e-C4. Tot de c-stijl zijn ze gelijk. Echter, compacte sedans zijn in Nederland weinig populair, dus wringt Citroën zich in allerlei bochten om het s-woord niet te hoeven noemen.

Ook met brandstofmotor te koop

In diverse landen, vooral buiten Europa, is de C4 X ook met een brandstofmotor te koop. Citroën noemt Turkije en Noord-Afrika als belangrijke afzetmarkten. Ook als taxi zou de C4 X erg geschikt zijn, aldus Citroën, bijvoorbeeld in Spanje.

Meer bagageruimte dan Citroën e-C4

In Nederland zal de markt voor de e-C4 X beperkt zijn. De meeste mensen zullen hier voor de hatchbackvariant gaan. Want eigenlijk is het enige voordeel van de sedan dat-ie wat meer bagageruimte heeft. Qua looks geven wij de voorkeur aan de reguliere e-C4.

Prijzen e-C4 X begint bij 40.990 euro

De Citroën e-C4 X is er vanaf 40.990 euro. Daarmee is-ie precies 850 euro duurder dan de e-C4, die bij 40.140 euro begint. Beide krijgen dit jaar nog de nieuwe elektrische aandrijflijn van Stellantis, waar we het in de intro over hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.