Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 5 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom de eerste Audi RS 3 zo onopvallend is | Sjoerds Weetjes 346

Diep in blessuretijd bracht Audi een nieuwe speler van zijn A3-team in de wedstrijd. Het werd de Audi RS 3 Sportback. Waarom de hot hatch als laatste speler aan het team werd toegevoegd, legt Sjoerd van Bilsen uit in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.

Audi RS 3 Sportback, zo heet de sterspeler voluit. Feitelijk een overbodig lange roepnaam, maar Audi koos er nu eenmaal voor om de carrosserievariant te benadrukken. Maar er was maar één bodystyle, de vijfdeurs Sportback-koets.

Huidige Audi RS 3 ook als vierdeurs sedan

Anders dus dan bij de huidige generatie, die je als vier- en als vijfdeurs kunt krijgen. Waarom Audi de eerste RS 3 niet ook als driedeurs uitbracht, legt Sjoerd je uit in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.

De valse start van de excentrieke Citroën C3 Pluriel | Sjoerds Weetjes 344

Sjoerd verklaart niet alleen de keuze voor de vijfdeurs carrosserie. Hij geeft ook aan waarom de Audi RS 3 er ondanks de toevoeging van uitgeklopte wielkasten vóór en achter tamelijk ingetogen uitziet.

Ook geeft hij aan hoe je de RS 3 in een oogopslag herkent en waarom het afwijkende front pure noodzaak was. Maar Sjoerd beantwoordt meer vragen over de gelimiteerde RS 3 Sportback.

Sjoerds Weetjes iedere vrijdag op Youtube

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke vrijdagmiddag publiceert Autovisie een nieuwe aflevering op Autovisie.nl en op Youtube.com/autovisie. De aflevering over de RS 3 Sportback is de 346ste.

Deze onderdelen hebben het ontwerp van het merklogo | Sjoerds Weetjes 344

Eerder maakte Sjoerd al minidocumentaires over Ferrari’s Big Five, gaf hij uitleg over het uitgestelde middenmotorconcept van de Corvette C7 en onthulde hij Bugatti’s nooit uitgebracht Atlantic.

Sjoerd heeft vijfentwintig jaar ervaring opgedaan in de autojournalistiek en sprak in zijn carrière met CEO’s en designbazen van autoconcerns. Al zijn kennis deelt Sjoerd graag met de Autovisie-fans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.