Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 18 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Waarom de Corvette C8 nooit een handbak zal krijgen | Sjoerds Weetjes 322

Wie de prijslijst van de Chevrolet Corvette bekijkt, ziet dat de Amerikaanse sportwagen louter met een automatische transmissie leverbaar is. In deze aflevering legt Sjoerd van Bilsen je uit waarom er in de achtste generatie van de Corvette nooit een handbak komt.

Zeg nooit nooit, maar bij Chevrolet kunnen ze in het geval van de Corvette C8 wel degelijk ‘nooit’ zeggen. De Amerikanen hebben wel degelijk naar een handgeschakelde versie van de Corvette gekeken, maar al vrij snel binnen het ontwikkelingsproces is de optie geschrapt. Sterker nog, er kan nu ook geen handbak meer in. Waarom niet? Dat legt Sjoerd je uit in aflevering 322 van Sjoerds Weetjes.

Achtste generatie Corvette sinds de jaren vijftig

De huidige Corvette is de achtste sinds de jaren vijftig. Wist je dat de allereerste Corvette de codenaam Opel droeg? Waarom Chevrolet voor de naam van het Duitse dochtermerk koos, heeft Sjoerd van Bilsen al eerder uitgelegd. Weet je het antwoord niet, klik dan hier voor de exclusieve video.

Chevrolet Corvette C8 (2021) – Review – Video

Vorige generatie zou al met middenmotor komen

De C8 kwam al eerder in onze videoreeks Sjoerds Weetjes voor. In de eerste video over de Amerikaanse sportwagen onthulde Sjoerd dat het hernieuwde motorconcept – met de V8 achterin – eigenlijk voor de vorige editie stond gepland. Waarom Chevrolet toen niet voor de middenmotor koos, maar opnieuw voor de krachtbron voorin, hoor je in deze onthullende aflevering van Sjoerds Weetjes.

Mocht je graag willen weten hoe de C8 als coupé en cabriolet tot stand kwamen, kijk dan deze aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.