Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 2 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Verstand op nul en doorgaan: de prachtige Volkswagen T3 Syncro van Bart

Bart Breems is een bescheiden man, Marieke is zijn trotse zus. Zij vond dat de prachtige Volkswagen T3 Syncro van haar broer – terecht – wel een plaats verdiende in Autovisie Magazine. Bart vertelt. 

“Voor de autocross waar ik aan deed, wilde ik een leuke bus die de aanhanger met de cross-Golf I kon trekken. Het moest een VW T3 worden, een Syncro; het trekgewicht van die vierwielaangedreven versie is veel hoger en ze zijn zeldzamer. De eerste bus die ik zag, was zo slecht, die heb ik laten staan. Een paar weken later kwam er een carrosserie van een Syncro te koop. Ik heb direct een bericht gestuurd, kon komen kijken en die koets was veel beter. Toen heb ik de eerste verkoper weer benaderd en beide bussen gekocht.”

Deze occasion wil je: Volkswagen Caravelle 2.1 Syncro – Cooler dan een Defender

Bierkratjes

“Met de vriendengroep waarmee we crossen, hebben we een ruimte waar we sleutelen en daar heb ik de complete, maar slechte bus op bierkratjes gezet en alles gedemonteerd. Een brug was handiger geweest, maar daar was simpelweg niet genoeg hoogte voor. Met de wielen die er nu onder zitten, kan hij niet eens naar binnen. De goede koets ben ik gaan restaureren. Wát een klus. Eerst helemaal kaal maken en de tectyl eraf krabben, dan stralen en de slechte plaatdelen vervangen. Gelukkig had ik hulp van mijn broer. Gaandeweg kom je heel wat tegen: je slijpt een slecht deel weg en het volgende slechte stuk komt tevoorschijn. In de winter, in de kou, op de grond… Verstand op nul en doorgaan.”

Aanmelden Uw Garage

Wil je het complete verhaal van Bart en zijn T3 Syncro weten? Kijk dan bovenstaande video en lees verder in Autovisie Magazine, waarin het verhaal wordt bijgestaan door uitgebreide fotografie. Zelf een keer schitteren in Uw Garage? Of ken je iemand die een plekje hier verdient? Stuur dan een mail naar [email protected] en wie weet komen we binnenkort bij je langs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.