Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 3 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Dat geluid! – Volkswagen Corrado VR6 – Uw Garage

De mooie staat van Jorn Boeijens Golf III VR6 zorgde ervoor dat deze Corrado VR6 hem gegund werd.

“Een vriend van me was net achttien geworden en had een auto gekocht. Dus ik mee naar buiten. Daar stond een paarse Volkswagen Golf op verkeerde wielen. “Wat heb jij nou gekocht?” We zijn ingestapt en heel rustig naar de snelweg gereden. Bij de invoegstrook ging hij terug naar de tweede versnelling en trok vol op. Ik hoorde het geluid van wat later de VR6 bleek en had kippenvel van mijn stuitje tot mijn nekharen. Fenomenaal! Ik was verkocht en wilde ook een VR6, dat werd een Golf III. Die heb ik origineel en netjes gemaakt en ik nam me voor die auto nooit meer weg te doen, tenzij ik een mooie, originele Corrado zou tegenkomen.”

Corrado

“En dat gebeurde. Ik reed Zaltbommel uit en reed een Corrado tegemoet met die kenmerkende, hoge VR6-motorkap. Achter het stuur zag ik alleen een grote bos grijze krullen. Ik ben gelijk omgedraaid. De eigenares stond inmiddels op een parkeerterrein de meter te vullen en vertelde dat ze de auto al twintig jaar in haar bezit had. Ze zag aan de staat van mijn Golf dat ik liefhebber was. Ik vroeg haar me een seintje te geven als ze ’m ooit weg zou doen en daarop haalde ze een klaptelefoontje uit haar tas. Ik moest mijn nummer er maar in zetten. Dat heb ik gedaan, onder de naam Corrado.”

Volkswagen legt uit waarom de Arteon R geen VR6-motor heeft

“Een jaar later belde ze; de auto mocht weg en ze had aan me gedacht. Ze had me niet op een ongelukkiger moment kunnen bellen. We hadden net een huis gekocht en ik had een goede dagelijkse auto én de Golf VR6. Maar hoe vaak krijg je nou zo’n kans? Ik ben direct erheen gegaan. Ik gaf aan dat ik niet veel te besteden had, maar dat was niet belangrijk.”

Liefhebber

“De auto moest naar een liefhebber, iemand die ’m zou koesteren, poetsen en weer in nieuwstaat zou brengen. Ze vertelde me dat zij de Corrado als betaling van een Duitse compagnon had gekregen. Ze heeft dus nooit gedacht: ik ga een sportieve auto kopen, ik kies een Corrado en dan neem ik de VR6. Hij kwam gewoon op haar pad. Ze had geen idee dat ze de boodschappen deed met zo’n bijzondere auto. Af en toe ging ze ermee naar Duitsland, vertelde ze. ‘Hij is best snel, ik heb er een keer 160 mee gereden!’”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.