Arno Lingerak
Arno Lingerak Uw garage 14 dec 2019

Uw Garage: Jaguar E-Type Series II 4.2 (1971)

Als Rob Heemskerk zijn tanden ergens in zet, komt het eigenlijk altijd wel tot een goed eind. Een eigenschap die onmisbaar is gebleken tijdens de restauratie van deze Jaguar E-Type.

Zo’n twintig jaar geleden verhuisde ik en kreeg dus ook een nieuwe buurman. Hij was Citroën-man en vroeg me op een dag waar mijn belangstelling lag op autogebied. Geen moeilijke vraag: Engels, en dan speciaal de Jaguar E-Type. Dat is een auto die ik echt vanuit elke hoek mooi vind. Ik vertelde buurman er wel gelijk bij dat het voorlopig even bij dromen zou blijven, ik had pas een bedrijf opgestart, een huis gekocht én er was net gezinsuitbreiding. Tot mijn verbazing kwam hij me een paar weken later vertellen dat hij een exemplaar wist te staan, betaalbaar én in de buurt!

Ik ben gaan kijken en trof een gedemonteerde Jaguar E-Type in matige staat met daarnaast een enorme stapel bananendozen vol onderdelen. Iemand was vol goede moed begonnen aan een restauratie, maar zag het niet meer zitten. En nu stond het project te koop. Het was een hoop roest en je weet niet of het compleet is. De prijs was redelijk, maar het was zeker geen koopje. Toen ik er thuis over begon, zag mijn vrouw de ‘now or never’-blik in mijn ogen. Bovendien weet ze dat als ik me ergens in vastbijt, het altijd wel goedkomt. Ik heb de spullen dus betaald, op een autoambulance gezet en meegenomen.

Reageer op artikel:
Uw Garage: Jaguar E-Type Series II 4.2 (1971)
Sluiten