Autovisie
Autovisie Video 5 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Toyota Mirai ook voor particulieren

De Toyota Mirai kan vanaf vandaag ook door particulieren gekocht worden. Door alle techniek die hij aan boord heeft is hij alleen niet het koopje van de eeuw.

Toyota Mirai in Nederland - Autovisie.nl

Vanaf 79.990 euro

De eerste twee Toyota’s Mirai van Nederland werden vandaag afgeleverd bij het Louwman Museum. De Toyota Mirai kon eerder alleen door overheden worden besteld. Nu kan de grote waterstofauto ook gekocht worden door particulieren. Hij komt in de prijslijst te staan voor 79.990 euro. Toyota zorgt er wel voor dat je praktisch alles standaard krijgt wat je maar kunt bedenken: lederen bekleding, alle mogelijke assistentiesystemen, navigatie, een JBL audiosysteem met 11 speakers en natuurlijk de bijzondere aandrijflijn.

De aflevering van de eerste Mirai voor een klant in Nederland.

Feiten

De 4,89 meter lange Toyota Mirai kan maximaal 550 kilometer rijden op zijn tanks met een totale inhoud van 122,4 liter. De elektromotor levert 154 pk en 335 Nm. Daarmee gaat de auto net onder de 10 seconden naar de 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 178 km/u. Op dit moment is de auto voor de meeste particulieren niet heel interessant, want er kan nog maar op een aantal plekken in Nederland waterstof getankt worden.

Waterstof

Rijden we over een aantal jaren massaal op waterstof? Dat zocht Werner Budding uit in onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.