Autovisie
Autovisie Nieuws 5 jul 2016

Ferrari LaFerrari Spider laat zich zien

Hij zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag zijn er dan ook echt de eerste foto’s. Maak kennis met de Ferrari LaFerrari Spider, de open variant van de LaFerrari.

Ferrari LaFerrari Spider - Autovisie.nl - 1

Uitverkocht

Het is niet vaak dat een auto bij zijn onthulling al volledig is uitverkocht. Toch laat Ferrari direct weten dat de orderboeken al gesloten zijn. Er is een speciale preview geweest voor klanten van het merk en na die sessie konden de boeken meteen dicht. Het merk maakt pas op de autosalon van Parijs bekend hoeveel exemplaren er precies gebouwd gaan worden, maar wilde ons toch deze drie foto’s niet onthouden.

Ferrari LaFerrari Spider - Autovisie.nl - 3

Spider?

De naam wordt ook pas officieel bekendgemaakt op de autosalon van Parijs, maar de kans is groot dat hij als LaFerrari Spider door het leven zal gaan. De open LaFerrari wordt geleverd met een carbon-fibre hardtop en een softtop. Hij krijgt dezelfde aandrijflijn als de LaFerrari. Dat betekent dat hij een 800 pk sterke twaalfcilinder krijgt, die bijgestaan wordt door een elektromotor met 163 pk. Het systeemvermogen komt daarmee uit op 963 pk. Wel heeft Ferrari het chassis onder handen moeten nemen, zodat de torsiestijfheid net zo hoog is als bij de dichte variant. Ook de aerodynamica moet zonder dak net zo goed zijn als bij de gesloten LaFerrari.

In oktober weten we meer, als de autosalon van Parijs zijn deuren opent. Tot die tijd moet je het met de foto’s doen.