Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 8 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Start van de waterstofrevolutie? Toyota Mirai (2021) – Review

Terwijl de batterij-elektrische auto bezig lijkt aan een onstopbare opmars, gelooft Toyota als een van de weinige autofabrikanten ook nog in het gebruik van waterstoftechnologie voor personenvervoer. Om die intenties kracht bij te zetten, heeft het zojuist de tweede generatie van de Mirai geïntroduceerd. Autovisie-redacteur Dries van den Elzen ging op pad met de nieuwe waterstofauto uit Japan!

Meest in het oog springend daarbij is de zeer gunstige vanafprijs die slechts 65.995 euro bedraagt. Een schijntje voor een limo van bijna vijf meter lang, een 182 pk elektromotor en een beloofde actieradius van 650 kilometer dankzij drie tanks die 5,6 kilo waterstof kunnen meenemen. Daarom komt nog bij dat een auto op waterstof voor de gehele catalogusprijs mag worden aangeslagen voor het 12 procent lage bijtellingtarief, en dat hij in aanmerking komt voor diverse andere fiscale regelingen die het rijden in een Mirai best aantrekkelijk maken.

Toyota Mirai: een 5 meter lange waterstofauto voor de prijs van een luxe Tesla Model 3

Waterstof tanken

Hét grote voordeel van een waterstofauto ten opzichte van een elektrische auto met batterijen, is natuurlijk de tijd die het kost om ‘m vol te gooien. Geen half uur aan een snellader, maar slechts 5 minuten aan een waterstofpomp en je kunt weer emissievrij op weg. Enige probleem? Er zijn momenteel maar vijf plekken in Nederland waar je waterstof kunt tanken. Maar ook daar heeft Toyota iets op gevonden! Benieuwd wat dat is? Kijk de video, en zie of de nieuwe Mirai dan eindelijk de auto is die de waterstofrevolutie gaat ontketenen. Of toch niet?

Paus gaat op de ecotour, krijgt een Toyota Mirai

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.