Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 mrt 2021

Fonkelnieuwe Peugeot 308 laat zich per ongeluk zien

Het is een van de belangrijkste auto’s van dit jaar: de nieuwe Peugeot 308. Hoewel de nieuwe leasetopper zich later deze maand officieel laat zien, is-ie al in het wild gespot zónder camouflage.

Op het internet circuleren nu allerlei foto’s van de nieuwkomer, waarbij de testrijders nog geprobeerd hebben ‘m te camoufleren. De fonkelnieuwe 308 die nu op het wereldwijde web rondgaat, is namelijk voor een deel nog verstopt onder een doek. Het is – helaas voor Peugeot – niet genoeg om de essentiële vormen van de Peugeot te verhullen. Zie hieronder de neus van de nieuwe 308:

Hoewel we dus naar een heel nieuw model kijken, zien we tegelijkertijd weinig verrassends. De Peugeot 308 krijgt – zoals verwacht – de nieuwe familieneus zoals de 208, 3008 en 5008 die onlangs ook kregen. De combinatie van de grille, gedronken koplampen en ‘slagtanden’ aan weerszijden van het front zijn iedereen inmiddels welbekend. Grappig feitje: de 308 volgt nu de huidige designtrend van Peugeot, terwijl het model in 2014 zélf aan de basis stond voor de destijds nieuwe ontwerptaal van de Fransen.

Nieuw logo Peugeot

Wel nieuw is het logo. Peugeot wijzigde haar merkwapen onlangs en de hertekende leeuw is direct terug te zien op de neus van de gespotte 308. Het embleem keert ook terug op de zijschermen van de auto.

Terug naar af voor Peugeot-logo

Wat verder opvalt is dat de 308 een erg lage neus heeft. Ook de wielbasis lijkt gegroeid ten opzichte van het vorige model. De daklijn lijkt ook steiler af te buigen en dat zorgt ervoor dat, samen met die flinke wielbasis en redelijk korte overhang, de Peugeot 308 erg lang oogt.

DS 4 en Opel Astra

De nieuwe Peugeot 308 verschijnt deze zomer op de markt. Het model deelt z’n technische basis met de recent voorgestelde DS 4, alsmede de nog te onthullen Opel Astra. Dat betekent dat we reeds bekende aandrijflijnen in de 308 kunnen verwachten, als de 1,2-liter drieclinder en 1,6-liter viercilinder.

De nieuwe DS 4 blijft trouw aan hatchback-vorm

Daarboven plaatst Peugeot hoogstwaarschijnijk een plug-in hybride-variant met een systeemvermogen van 225 pk. Die aandrijflijn vinden we nu ook al in bijvoorbeeld de 508 Hybrid. Zo goed als vast staat dat er ook een PSE-variant van de 308 verschijnt. Die maakt – net als de 508 PSE – gebruik van die PHEV-techniek en levert dan een vermogen van ruim 300 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.