Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Video 27 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Texaans koppel heeft al 79 Dodge Vipers

Het Texaanse koppel Wayne en D’Ann Rauh is verzot op de Dodge Viper. Al sinds 2006 verzamelen de twee diverse exemplaren van de Amerikaanse sportwagen. In 2013 stond de teller op 65 stuks. Twee jaar later zijn dat er al 79! En de teller loopt op.

De laatste toevoegingen aan de collectie van Wayne en D’Ann zijn twee Dodge Viper GTC’s, beide samengesteld middels het personaliseringsprogramma 1 of 1, waarmee kopers de keuze hebben uit 8.000 kleuren, 24.000 verschillende soorten striping, tien verschillende wielopties, zestien interieurcombinaties en zes aerodynamicapakketten. Ofwel, in totaal zo’n 25 miljoen verschillende combinaties.

“Het koppel is Wayne en D’Ann Rauh is verzot op de Viper”

Wayne en D’Ann kozen voor een paars/roze auto (voor D’Ann uiteraard) en een bruinachtige kleur in combinatie met zwarte striping voor Wayne. De twee auto’s zijn onlangs door het koppel opgehaald in de Conner Avenue Assembly Plant in Detroit, waar Dodge de Vipers produceert. De Viper heeft een 8,4 liter V10 met 649 pk en 813 Nm trekkracht. Een standaard exemplaar kost in de Verenigde Staten 84.995 dollar, terwijl de GTC 94.995 dollar moet opbrengen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.