Autovisie
Autovisie Video 26 jul 2015

Eigenaar na 37 herenigd met Ferrari 275 GTB/4

Als twintiger een gloednieuwe auto kopen, kunnen maar weinigen. De kans om decennia later herenigd te worden met die auto is vele malen kleiner. Deryk Haithwaith, de eerste eigenaar van deze smetteloze Ferrari 275 GTB/4, overkwam het.

Natuurlijk helpt het als de auto in kwestie een high profile klassieker is. Gewaardeerde klassiekers lopen namelijk minder risico naar de eeuwige jachtvelden te worden gestuurd. Enfin, Haithwaith plaatste op de leeftijd van 26 een order voor de auto en toog, toen deze eenmaal klaar was, naar Maranello om hem zelf terug te rijden naar Groot Brittannië. Tegenover Classic Driver bekent Haithwaith dat die reis niet erg lang duurde. “Toen waren er nog geen snelheidslimieten, dus het grootste deel van de reis heb ik 240 km/h gereden.”

“Het grootste deel van de resi heb ik 240 km/h gereden’”

Gedurende elf jaar gebruikten Haithwaith en zijn vrouw de auto voor roadtrips door Europa. Omdat hij niet de intentie had de auto te gebruiken op het circuit, opteerde Haithwaith voor een stalen carrosserie in plaats van de aluminium versie (een optie die nu zeer gewild is). Hij heeft er tot op de dag van vandaag geen spijt van, net als hij geen spijt heeft dat hij de auto verkocht heeft. Elf jaar na de aankoop kon hij de auto voor zo’n drie keer de prijs verkopen dan wat hij ervoor betaalde. En dat terwijl Ferrari’s tot die tijd voornamelijk daalden in prijs. “Ook al zou ik hem graag terugkopen, ik kan de auto gewoon niet meer gebruiken. Toen ik de Ferrari nog had, was het een auto om te gebruiken en om lol mee te hebben.” Terugkopen doet hij dus niet, maar na 37 jaar slaat hij een ritje in de 275 GTB/4 niet af.