Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 19 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Pas op de plaats – Volkswagen Tiguan (2020) – Review

Vorig jaar rolde er elke 35 seconden een Volkswagen Tiguan van de band. Moet dat tempo omhoog omdat de vernieuwde variant het succes gaat vergroten? Waarschijnlijk niet.

Met de Volkswagen Tiguan had het merk de juiste auto op het juiste moment. Direct vanaf zijn introductie in 2007 was het een verkoopkanon. In 2016 kwam de tweede generatie op de markt en die krijgt nu een facelift. Met als belangrijkste punt dat hij visueel plaats moet maken voor zijn kleine zustermodellen.

Opschuiven

Het koetswerk van de Volkswagen Tiguan is daarom aangepast om hem meer op de grotere Touareg te laten lijken. Volkswagen heeft immers nu ook de T-Cross en T-Roc die onder de Tiguan zijn gepositioneerd. Hij heeft voortaan een hogere motorkap, grotere grille en led-koplampen die uitlopen in de zijschermen. De achterzijde laat enkel een nieuwe onderbumper zien. De Tiguan Allspace krijgt pas in het derde kwartaal van de 2021 een vergelijkbare facelift.

Volkswagen Tiguan

Verschuifbaar

Het dashboard van de Volkswagen Tiguan is in lijn getrokken met de nieuwste generatie modellen. Dat wil zeggen een MIB3-multimediasysteem dat we kennen uit de Golf en iD.3. Dat betekent dat veel functies zijn ondergebracht in het scherm, waardoor er soms ene handling extra nodig is om een instelling te veranderen. Het fraaie aircocluster kent geen fysieke toetsen meer en dient met swipen of aanraakopdrachten bediend te worden. Voor de rest bleef de Tiguan met zijn standaard verschuifbare achterbank een zeer ruime en praktische gezinsauto.
Volkswagen Tiguan

Stekkerhybride

Het motorenprogramma van de Volkswagen Tiguan wordt uitgebreid met een stekkerhybride die volgend jaar op de markt. Die levert 245 pk en zal een elektrische range moeten halen van 50 kilometer. Daar kon nog niet mee gereden worden, maar wel met de populaire motorisering van de Tiguan. Dat is de 1.5 TSi met 150 pk en 250 Nm, waarmee hij prima uit de voeten kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.