Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 13 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Tesla Model Y: de EV waar we allemaal op hebben gewacht – Review

De Tesla Model Y is één van de auto’s waar wij en markt het meest naar hebben uitgekeken. Maakt-ie de verwachtingen waar?

De mid-size SUV van de sterkst groeiende volumefabrikant van het moment zou aanvankelijk in een nieuwe fabriek nabij Berlijn worden gebouwd, met revolutionair nieuwe accu- en productietechnieken. De fabriek is echter nog niet klaar en nieuwe accucellen nog niet uitontwikkeld, terwijl de concurrentie in het segment razendsnel toeneemt. Dat heeft Tesla ertoe aangezet om overtollige productiecapaciteit in de Chinese fabriek te gebruiken om klanten in Europa niet langer te laten wachten.

Model 3

Dit type Model Y maakt nog gewoon gebruik van dezelfde bodemplaat die we kennen van de Model 3. Op zichzelf geen slecht startpunt, want het is op dit moment een van de beste elektrische auto’s op de markt.

Duik in de prijslijst: een Tesla Model Y samenstellen

De Model Y is als crossover in alle richtingen net wat groter wat het praktisch comfort enorm ten goede komt. Voorlopig is hij er alleen met de ‘Long Range Dual Motor’ aandrijflijn, wat neerkomt op een accupakket met circa 70 kWh bruikbare inhoud en op elke as één elektromotor. Da’s samen goed voor 505 kilometer actieradius, een 0-100 sprinttijd van 5 seconden en zoals in elke Tesla razendsnel bijladen aan de snellader.

Supercharger-netwerk

Het interieur waarin zoveel mogelijk functionaliteit is ondergebracht in het centrale aanraakscherm kennen we inmiddels als de Tesla huisstijl, net als een minimalistische vormgeving. En het eigen Supercharger-netwerk en de nodige rijassistentie is ook bij de prijs inbegrepen. Toch is de prijs die Tesla voor dat alles vraagt met 65.010 euro niet mals. Of de Model Y dat ook waard is? Kijk de video en oordeel zelf!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.