Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 21 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Single Frame Grille is niet Audi’s idee | Sjoerds Weetjes 318

Al twee decennia vormt de Single Frame Grille hét gezicht van Audi, maar weet je hoe het grille-ontwerp is ontstaan? Sjoerd van Bilsen legt je exclusief uit van wie het idee en het ontwerp afkomstig is, en dat is niet van Audi zelf!

Dat het ontwerp van de Single Frame Grille naar een idee is van de oude Auto Union-racewagens is algemeen bekend. Maar wie op het idee kwam om dat typische gezicht op de moderne Audi’s toe te passen is niet bekend. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes verklapt Sjoerd van Bilsen wie het ontwerp tekende. Hij geeft tevens aan waarom deze externe designer door Audi werd benaderd en hoe hij vervolgens te werk ging. Sjoerd legt tevens aan hoe Audi de wereld wil doen geloven dat de Single Frame Grille een echt Audi-idee is.

Single Frame Grille al 20 jaar Audi-gezicht

De Single Frame Grille verscheen bijna twintig jaar geleden voor het eerst op een Audi-model . Het ontwerp kenmerkt zich door zijn grote formaat, waarbij het bovenste en onderste luchtrooster optisch een geheel vormen. De bumper, die voor de introductie van de Single Frame Grille de twee roosters onderbrak, wordt door de grille afgedekt.

Waarom Pininfarina de Ferrari F50 graag vergeet | Sjoerds Weetjes 317

Het huidige familiegezicht van Audi is in de afgelopen twintig jaar meerdere malen aangepast, al staat het grille-idee fier overeind. Het rooster groeide in de loop der jaren en kent inmiddels onderscheidende detaillering per productlijn. Zo maakt Audi onderscheid tussen de A-, Q- en RS-modellen. Daarnaast heeft de R8 zijn eigen ontwerp.

Sjoerds Weetjes al 318 afleveringen lang

Sjoerds Weetjes is een exclusieve videorubriek van Autovisie, gepresenteerd door redacteur Sjoerd van Bilsen. In eerdere aflevering besprak Sjoerd het bijzondere karakter van bijvoorbeeld de Land Rover Defender Works V8, de Lotus 340R en de Morgan AeroMax. Inmiddels zijn er 318 afleveringen verschenen, die bijna allemaal een specifieke auto bespreken.

Zo werd de Ferrari GTO alsnog een succes | Sjoerds Weetjes 316

Daarnaast toont Sjoerd ook aan waar AdBlue voor dient, waarom je in de Nissan GT-R alleen met speciale benzine het maximum vermogen bereikt, hoe auto’s worden gecamoufleerd, waarom alle benzine-auto’s een elektronische ontgrendeling voor de tankklep krijgen en hoe een concept car wordt opgebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.