Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Sjoerds Weetjes 2 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Waarom de eerste Mini Countryman spraakmakend was | Sjoerds Weetjes 350

De derde generatie Mini Countryman is aanstaande. De compleet nieuwe crossover, die weer groeit ten opzichte van zijn voorganger, zal echter niet zo spraakmakend zijn als de eerste generatie. Dit is waarom de originele Countryman de tongen losmaakte.

We schrijven nu wel originele Countryman, maar de aanduiding Countryman bestond al eerder. Dat was voor een totaal ander model, waarvan er absoluut geen roots in de gelijknamige nazaten zijn te vinden. Dat model heette bovendien Austin Seven Countryman. We hebben het in de video over de Mini Countryman. Van de huidige reeks Countrymans is de versie uit 2010 dus het origineel. Zijn komst sloeg in als een bom en dat vooral bij de doorgewinterde Mini-fans. Waarom? Dat wordt uitgelegd in deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes.

De eerste Mini Countryman

De eerste Countryman zorgde er voor dat de tweede editie met minder rumoer de markt betrad en de derde generatie zal nog geruislozer het strijdtoneel betreden. Anders dan de eerste twee zal die aanstaande Mini Countryman er met een elektrische aandrijflijn komen. Is dat waarom zijn lancering geruisloos zal zijn?

Koopwijzer: Occasion Mini Countryman (2010 – 2017)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.