Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 2 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze bijzondere amfibie-camper mag je varen zonder vaarbewijs

Cool Amphibious Manufacturers International (CAMI) heeft een wel een heel uitzonderlijke camper ontwikkeld. Met deze amfibie-kampeerwagen kan je namelijk varen.

Het 12,9 meter lange gevaarte draagt de naam ‘Terra Wind’ en haalt in het water een topsnelheid van 7 knopen (zo’n 13 kilometer per uur). Tijdens het varen moet hij hetzelfde comfort bieden als een jacht. De fabrikant raadt echter niet aan met de camper een zee op te gaan.

De amfibie-camper is als een vis in het water

De camper is wel helemaal klaar voor een luxe vakantie op de rustigere wateren. Zo is er een jacuzzi en naar keuze een hottub aan boord. Achterop is er ruimte om te zonnen of twee jetski’s mee te nemen.

Terra Wind, amfibie-camper, water
(Afbeelding: Wheelsage)

Naast alle boot-opties is het ook een buitengewoon uitgebreide camper. Zo heeft hij marmeren vloeren, een queensize bed, leren bekleding en granieten werkbladen in de keuken.

Wel een groot rijbewijs op de weg, maar zonder vaarbewijs op het water

Hoe zwaar de amfibie-camper is laat de fabrikant niet weten, maar een groot rijbewijs lijkt in ieder geval nodig te zijn. Een vaarbewijs is in Nederland niet nodig. De camper is minder dan 15 meter lang en kan niet sneller dan 20 kilometer per uur in het water. Op het land wordt de rijdende villa vooruit gesleurd door een dieselmotor met 330 pk. Hiermee haalt hij een topsnelheid van 128 kilometer per uur.

Terra Wind, amfibie-camper, water
(Afbeelding: Wheelsage)

De camper is verkrijgbaar vanaf 715.000 euro. Voor de prijs van een huis koop je dan wel een boot en camper in een.

Toyota Amphicruiser

Maar niet alleen in Amerika worden dit soort gekke voertuigen gebouwd. Het Nederlandse bedrijf Dutch Amphibious Transport bouwde enige tijd geleden een Toyota Land Cruiser om tot amfibievoertuig. Wij testten deze offroader toen ter land en te water. Van het varen en rijden deden we verslag in deze video.

Tesla Model 3 neemt het op tegen snelste elektrische boot ter wereld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.