Autovisie
Autovisie Video 14 jun 2016

Rimono: ‘groene knuffelauto’ uit Japan

Een excentrieke auto-ontwerper uit Japan presenteert een wel heel bijzonder autootje. Niet omdat deze zogeheten Rimono elektrisch is, maar omdat dit voertuig voor het grootste deel gemaakt is van stof.

Rimono

De designer in kwestie heet Kota Nezu en ontwierp eerder de Setsuna, een houten (!) studiemodel van Toyota. In samenwerking met de voormalig minister van infrastructuur van Japan, Ito Shinsuke, bedacht hij vervolgens deze Rimono.

De auto biedt slechts plaats aan twee mensen, maar is met zijn ultracompacte formaat (nog geen twee meter twintig) perfect voor het Japanse stadsverkeer. Het wagentje is dan ook vooral bedoeld voor moeders met jonge kinderen of ouderen.

Knuffelauto

Bovendien heeft de Rimono een hoge aaibaarheidsfactor. Letterlijk, want de carrosserie is gemaakt van polyester en katoen, vergelijkbaar met een stoffen knuffel. Waterdicht is ‘ie gelukkig wel, al zouden we hiermee niet graag in een storm terecht komen.

Nederland

Het gaat hier slechts om een prototype, al zijn Kota en zijn mannen erop gebrand volgend jaar een productierijpe auto te hebben. Desondanks is de kans nihil dat de Rimono ooit in het Nederlandse verkeer te zien zal zijn. Maar geinig is ‘ie natuurlijk wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rimono: ‘groene knuffelauto’ uit Japan
Sluiten