Autovisie
Autovisie Video 10 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze Porsche Taycan is (niet) geschikt voor wintersport

Een vijf meter lange, dik 400 pk sterke powerstation van Porsche scoren voor minder dan 100.000 euro? Dat kan. Moet je alleen iets verzinnen voor de jaarlijkse wintersport. Met deze Taycan kwamen we namelijk stil te staat op een Oostenrijkse berg!

Om de enorme investeringen in het elektrische platform van de Taycan terug te verdienen, moet het logischerwijs maximaal benut worden. Niet alleen door de andere merken uit de Volkswagen-groep, maar ook door Porsche zelf. Naast de sedanversie van de Taycan en de opgehoogde stationwagon Cross Turismo komt daar de Sport Turismo bij. Feitelijk een Cross Turismo zonder offroadachtige opsmuk en daardoor misschien wel de fraaiste van de drie varianten.

Stalen veren

De grootste verschillen tussen de Cross en Sport zitten in motoren en uitrusting. De Cross Turismo heeft altijd vierwielaandrijving en luchtvering, maar de Sport Turismo is er net als de gewone Taycan ook met enkel achterwielaandrijving op stalen veren. Dat brengt zijn basisprijs op 90.800 euro, waarmee hij slechts 1600 euro duurder is dan de sedan. Een verleidelijk aanbod. 

Het complete verhaal van de Taycan Sport Turismo hoor je in bijgevoegde video. Autovisie-redacteur Peter Hilhorst vertelt je alles over de nieuwste telg, en je ziet waarom we moeite hadden een Oostenrijkse berg op te komen.

Abonnement Autovisie

Meer Autovisie? Neem een abonnement op ons magazine. Via deze pagina lees je hoe je dat gemakkelijk afsluit. Liever digitaal lezen en altijd en overal ons magazine bij de hand? Hier kun je voordelig een volledig digitaal abonnement afsluiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.