Ramon Mens
Ramon Mens Video 27 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Porsche 919 Hybrid rijdt ook op straat, alleen in London

Een bijzondere gebeurtenis in de Britse hoofdstad: Mark Webber ging er vandaag de openbare weg op met de Le Mans-winnende Porsche 919 Hybrid.

Porsche 919 Hybrid in London

Porsche 919

Reizigers moeten vanochtend vroeg even extra goed de slaap uit hun ogen geveegd hebben toen de Australische coureur (en regerend kampioen in het World Endurance Championship) langskwam in zijn Le Mans-racer. Het Duitse luxemerk liet de Porsche 919, die al de afgelopen twee edities van de 24-uursrace wist te winnen, in ‘actie’ komen in de straten van London.

Natuurlijk betreft het een stukje marketing. In het kielzog reed een gloednieuwe Porsche Panamera 4 E-Hybrid, zodat ‘de vertaling van hybride racetechniek naar productieauto’s’ eens mooi in beeld gebracht kon worden.

Porsche 919 Hybrid in London

Verkeer

Desondanks is dit natuurlijk een stoere actie van het merk. Het gebeurt maar hoogstzelden dat een pure circuitauto de openbare weg op gaat. Los van het ontbreken van goedkeuring voor inzet in het verkeer kunnen raceauto’s namelijk niet goed functioneren in stadsverkeer – door het lage tempo is er niet voldoende koeling.

Porsche 919 Hybrid in London

Mark Webber

Webber heeft de nodige ervaring met het besturen van raceauto’s buiten het circuit – nota bene in London, met dank aan zijn tijd bij Red Bull Racing in de Formule 1. Toch was deze demonstratie een stuk lastiger stelde de Australiër – niet alleen wegens de genoemde technische beperkingen, maar ook omdat het zicht uit de cockpit veel minder was dan uit een F1-bolide.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.