Autovisie
Autovisie Video 16 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Orderboeken Dodge Hellcats gesloten wegens succes

VIDEO – De Dodge Charger SRT Hellcat en Challenger SRT Hellcat gaan letterlijk als warme broodjes over de toonbank. Fabrikant Fiat Chrysler ziet zich genoodzaakt de orderboeken tijdelijk te sluiten, omdat men simpelweg de vraag niet aan kan van de 717 pk sterke modellen waar slechts 60.000 dollar voor betaald hoeft te worden.

Tot en met augustus kunnen er geen orders voor een nieuwe SRT Hellcat geplaatst worden, meldt de Amerikaanse website Allpar.com. “Vanwege de ongekende vraag naar de Dodge Charger en Challenger SRT Hellcats zijn er beperkingen voor bestellingen”, zegt het bedrijf in een officiële verklaring.

Ter beeldvorming: de Challenger SRT Hellcat staat voor een kleine 60.000 dollar in de prijslijst en de Charger SRT Hellcat voor 62.295 dollar. Voor dat geld krijg je een moddervette coupé of sportsedan met onder de kap een 6,2 liter supercharged HEMI V8 met 717 pk en 881 Nm trekkracht. Daarmee is sprinten naar 100 km/h in iets meer dan 3,7 seconden een feit en haal je een topsnelheid van 328 km/h. U snapt waarschijnlijk direct de aantrekkingskracht van deze auto’s op het koperspubliek.

Jay Leno’s Garage

Voormalig talkshowhost Jay Leno heef uiteraard zo’n Amerikaanse supersmoker in zijn garage staan. Een Dodge Challenger SRT Hellcat om precies te zijn. Hij vertelt er zelf meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.