Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Review 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Opel Crossland (2020): succes niet verzekerd – Video

De Opel Crossland is na de Corsa het populairste model van het merk. De B-segment crossover krijgt het nieuwe familiemasker van Opel én een flink gewijzigd rijgedrag. Genoeg voor nieuw succes? De grootste bedreiging komt misschien wel uit eigen huis. De paar duizend euro duurdere, maar veel vlotter gelijnde Mokka.

De Opel Crossland gaat voortaan verder zonder X in de aanduiding. Inmiddels hoeft Opel niet meer te benadrukken dat deze compacte gezinsauto een crossover is. Dat was in 2017 bij zijn introductie wel anders, want hij was de opvolger van de Meriva. Een MPV, maar die busachtige carrosserievorm is uit de gratie geraakt en daarom kwam Opel met de Crossland X. Die zag eruit als een verhoogde MPV en dat is bij deze vernieuwde versie minder sterk aanwezig. Zeker aan de voorzijde is hij behoorlijk opgeknapt door het nieuwe Vizor-gezicht van Opel.

Roffel

Begin 2021 komt de Opel Crossland op de markt met prijs van 21.995 euro met een 83 pk sterke benzinemotor. Het motorenprogramma is niet gewijzigd en dat betekent dat de 110 pk leverende 1,2-liter driecilinder met turbo veruit de populairste variant zal worden. Die kost minimaal 25.000 euro en dat is een voldoende sterke motorisering die zijn roffel wel goed laat horen in het interieur. Vanbinnen zijn er overigens geen grote wijzigingen voor Crossland. Daar is hij onverminderd praktisch te maken door de optionele, verschuifbare achterbank te kiezen.

Straf

Het onderstel van de Opel Crossland is het meest ingrijpende nieuws. Veren en dempers zijn straffer om ervoor te zorgen dat hij minder rol- en duikneigingen heeft. Daar had zijn voorganger nogal last van met een onzeker rijgedrag tot gevolg. Hij staat op het platform van de vorige Peugeot 2008 en hij rijdt nu ook meer als die auto. Strakker, met een betere carrosseriecontrole en een consistenter stuurgedrag. Maar is het genoeg om verkozen te worden boven een Mokka die op de techniek van de nieuwe generatie 2008 is gebaseerd?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.