Autovisie
Autovisie Video 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Peugeot 208 een klein stuurwiel heeft – Sjoerds Weetjes #212

Stap in de Peugeot 208 en er valt je direct iets op: het kleine stuurwiel. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen vertelt je alles over het kleine stuurwiel en de ingenieuze iCockpit in de Peugeot 208.

De gloednieuwe Peugeot 208 kennen we nog maar net, maar hij gooit al direct hoge ogen. Het design van de stoere B-segmenter valt bij een groot publiek in de smaak. Bovendien is-ie er met een benzine-, diesel- en elektromotor, en dus is er voor ieder wat wils. Dat was een van de grote redenen waarom-ie dit jaar werd uitgeroepen als Car of the Year.

iCockpit van Peugeot

Ook opvallend is het interieur van de nieuwe Peugeot 208. Met name het stuurwiel in combinatie met het digitale tellerscherm is vrij uniek en onconventioneel. Peugeot geeft het de naam iCockpit mee en probeert daarmee de optimale opstelling voor de bestuurder te creeren. Het heeft volgens de fabrikant meerdere voordelen om het binnenste van de 208 op deze manier vorm te geven. Welke dat zijn, vertelt Sjoerd je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.

De videoserie Sjoerds Weetjes is een leerzame Autovisie-reeks voor autoliefhebbers en -kenners. Elke week praat Sjoerd van Bilsen je bij over een specifiek onderwerk, een achtergrondverhaal, een nieuw model of een bijzonder detail. Eerder legde hij uit hoe DS op het idee kwam van wegdraaiende koplampen en waarom de Citroën C5 Aircross opnieuw naar de tekentafel moest.

Bugatti Divo 06_Bugatti_Divo_print_topshot 2Bugatti Divo Bugatti Divo Pebble Beach live

Hij onthulde als eerste wereldwijd de Bugatti Divo, de DS X E-Tense en de Bugatti Centodieci, legde hij uit waarom enkele modellen nepuitlaten hebben en vertelde het verhaal achter de knipperende dakantenne van de Mini Clubman. Sjoerd toonde je de extreem lange Mercedes-Maybach S600 Pullman, corrigeerde een veelgemaakte fout over de Volvo 850 T-5R, presenteerde je de McLaren 765LT en de onthulde het geheim van de Herbie-filmauto’s aan de hand van de originele (!) Herbies. 

Weekendquiz

De reeks Sjoerds Weetjes is een productie van Autovisie en is te zien via Youtube.com of via www.autovisie.nl. In elke uitgave van Autovisie kun je je autokennis testen aan de hand van meerkeuzevragen of doe mee aan de weekendquiz via Instagram.com/sjoerdvanbilsen. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.