Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 4 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Is rallyrijden met een elektrische auto nog wel leuk? – Video

Na enige vertraging gaat dit jaar dan eindelijk de Opel Corsa-e Rally Cup van start. De eerste one-make rallycup die met een volledig elektrisch model wordt verreden. Hoe leuk is dat nou eigenlijk?

Verzet is zinloos! De elektrische auto is niet meer uit het straatbeeld weg te denken, en een blijver totdat er een beter alternatief bedacht wordt. Dus kunnen we er maar beter aan wennen. Voor dagelijks gebruik geen probleem, maar de liefhebber heeft meer tijd nodig om overtuigd te geraken.

EV als hobbyauto

Legitimatie vanuit de autosport zou best eens een handje kunnen helpen om de status van de EV als hobbyauto te vestigen. Dus had Opel onlangs de primeur met de Corsa-e rallycup, als eerste elektrische motorsportinitiatief waarin met racet met aangepaste productieauto’s.

Afscheid duurtest: 5000 kilometer in de Opel Corsa-e

Tijdens onze duurtest met de Corsa-e waren we al tot de conclusie gekomen dat er best een leuke GTI-achtige in het platform zou kunnen schuilen. De beste manier om dat volledig te ontsluiten, is om er een rallyauto van te maken. Dat betekent nagenoeg het volledige interieur en alle isolatiemateriaal eruit, waarvoor een hele stapel veiligheidsvoorzieningen, grotere remmen en een onderstel met Bilstein rallydempers in de plaats komen.

Zwaarder dan de straatversie

Zodoende is de Corsa-e rallye nota bene 20 kilo zwáárder dan de straatauto. Zo’n rolkooi weegt nogal wat en de 6 millimeter dikke aluminiumplaat die van voor tot achter onder de auto is geschroefd om de accu te beschermen, lijkt ons geen overbodige luxe.

Opel start met e-Rally Cup met elektrische rally-Corsa-e’s

Naast de remmen en dempers zijn er op een aantal plekken nog meer aanpassingen gedaan om van de Corsa een volwaardige rallyauto te maken. Te beginnen bij de rest van het onderstel, waar aan de vooras alle rubberen verbindingen zijn vervangen door uniballs. De dempers kunnen in hoogte versteld worden, maar verder is het niet toegestaan om iets te wijzigen.

Instapklasse

De Corsa-e Cup is bedoeld als instapklasse dus het moet allemaal niet te gecompliceerd worden. De rembekrachtiger alsook het ABS, ESP en tractiecontrole zijn overboord gezet. Een Torsen sperdifferentieel is uitgekozen om de tractie te verbeteren, dikkere aandrijfassen om de extra krachten te verwerken. De koeling is wel verbeterd om stabiele prestaties te garanderen, maar het vermogen is onveranderd 136 pk en 260 Nm.

Duik in de prijslijst: Opel Corsa-e samenstellen

Of dat genoeg is om nog een beetje lol te trappen, mochten we zelf op een testterrein uitproberen. Kijk de video om te zien of elektrisch rallyrijden de autosport van de toekomst is!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.