Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 22 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Opel start met e-Rally Cup met elektrische rally-Corsa-e’s

Vanaf volgend jaar kunnen we een nieuwe raceklasse verwelkomen in de autosportwereld. Opel en ADAC starten dan met de e-Rally Cup. Daarin rijden alleen speciaal getunede Opel Corsa-e’s.

Opel Corsa-e Rally Concept

De Formule E krijgt vanaf volgend jaar concurrentie op het gebied van elektrisch racen. Opel en ADAC starten dan namelijk met een nieuwe raceklasse vol kleine elektrische autootjes. Ze noemen het de e-Rally Cup en daarin wordt exclusief gereden met, hoe kan het ook anders, Opels. In dit geval zal de Duitse fabrikant de Corsa-e onder handen nemen en race-klaar maken.

Racewagen

Op dit moment wordt er in het Duitse Rüsselsheim nog hard gewerkt aan de aangepaste Corsa-e. Toch zijn er al wat details bekend over de racewagen. Zo zal de aandrijflijn grotendeels hetzelfde blijven. De auto wordt aangedreven door een 136 pk en 260 Nm sterke elektromotor die zijn stroom verkrijgt uit een 50 kWh-accupakket. Vermoedelijk zal wel aan de instellingen van de twee gesleuteld worden, want het volledige bereik van 330 kilometer is natuurlijk niet meer nodig. Minder bereik verruilen voor iets meer snelheid lijkt dan ook logisch. Zeker aangezien de Corsa-e topt bij 150 km/h. Niet heel snel voor een racewagen.

Opel Corsa-e Rally Concept

Om de auto race-klaar te maken is de vooras voorzien van een Torsen-differentieel en is de ophanging vervangen voor een rally-versie. Opel plaatst daarnaast onder elke Corsa-e flinke remklauwen met vier zuigers en verstelbare remdruk. Deze grijpen aan op geventileerde remklauwen.

Rolkooi

Van binnen is de auto helemaal gestript en is er een rolkooi geplaatst. Ook is er een blussysteem geïnstalleerd om eventuele uitbrekende brandjes snel het hoofd te kunnen bieden. Wat het eindresultaat van al het werk wordt, hoopt Opel te laten zien op de IAA in Frankfurt. Dan komt het merk met wat meer details over de rally-Opel. Voor nu moeten we het doen met deze afbeeldingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.