Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 6 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Opel Ascona (1984) – Uw Garage

Voor Rick Martens is er eigenlijk maar één merk en één type: zijn verhaal over de ondergewaardeerde Opel Ascona. 

Toen ik 2 jaar oud was, zocht mijn oma een kleine auto. Ik mocht mee naar de Opel-dealer; ze kocht daar een splinternieuwe Corsa. En sinds de dag dat ik daar ben geweest, kwam er niets anders meer uit dan Opel, Opel en nog eens Opel. Mijn ouders rijden Japans zo lang ik me kan heugen, dus daar heb ik het niet van. Hoewel: op woensdag gaan ze kaarten bij vrienden en toen ik klein was, ging ik mee. Er stond daar een Ascona in de garage. Een gestrand project, een kale body op wielen. Ik pakte een tuinstoel, zette die in de Ascona en kon dan uren spelen. Ik begon ook allerlei spullen te sparen. Folders, instructieboekjes, model auto’s; als het Opel gerelateerd is, is het welkom.  

Online zoektocht

Mijn eerste eigen Opel Ascona kocht ik toen ik net 16 was. Het begon met een online zoektocht naar oudere Opels, vooral om uit te vinden wat ik nou echt leuk vond. En toen kwam deze witte Opel Ascona voorbij. Ik stuurde de advertentie naar mijn vader. Zijn antwoord: ‘Daar hebben we het thuis wel over’. Het was niet eens mijn bedoeling de auto te kopen, maar toen ze er in de avond over begonnen en me toestemming gaven, besloot ik dat toch te doen. Voorwaarde was dat ik alles zelf zou betalen, dus aanschaf, onderhoud en de stalling. Ik heb de adverteerder een bericht gestuurd en er bleek al iemand voor me te zijn, die reageerde alleen nogal traag. Toen ik vertelde dat ik direct wilde langskomen, was dat goed. En zo kocht ik de Ascona op de dag dat ik de advertentie zag.

Uw Garage

Ben je benieuwd naar de rest van het verhaal van Rick Martens? Lees dan verder in Autovisie Magazine nummer 3, dat nu in de winkels ligt. Heb je zelf een bijzondere auto met een net zo bijzonder verhaal? Stuur dan een mail naar [email protected] en wie weet zien we je binnenkort in deze rubriek terug!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.