Remco Slump
Remco Slump Video 25 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Op de beste Opel Astra Electric moeten we nog even wachten

In de nieuwe Opel Astra Electric ligt de Jan des Bouvrie onder de elektrische aandrijflijnen, want hallo… daar zijn ze weer: de elektromotor en batterij uit inmiddels al tien Stellantis-producten.

Het modellenaanbod van Stellantis wordt hoe elektrischer hoe uniformer. Ook deze Opel Astra Electric heeft weer de overbekende aandrijflijn: met een 156 pk leverende elektromotor, een 54 kWh-batterij en maximale laadsnelheid van 100 kW.

Opel Astra Electric net zo zwaar als plug-in hybride

Hij ligt onder meer in de DS 3, de vernieuwde Opel Corsa Electric én natuurlijk de Peugeot e-308, die onderhuids gelijk is aan de Astra Electric. Beide komen als stationwagon op de markt en dat is interessant, zeker voor Nederland.

Opel Astra GSe: Waarom dit niet de nieuwe liefhebbersauto is

De ontwikkelaars in Russelsheim hebben de Opel Astra Electric relatief licht weten te houden. De EV weegt ongeveer evenveel als de plug-in hybride: 1679 kilo. Beide leveren in de kofferbak 70 liter in, door de positie van de batterij onder de achterbank.

De hatchbackvariant heeft ruimte voor tussen de 352 en 1268 liter aan bagage. In de Touring Sports is het verschil tussen de brandstofmodellen en de Electric 80 liter: met nu 516 – 1533 liter aan boord.

Bestuurdersstoel kan niet ver genoeg omlaag

Het tweede deel van het accupakket ligt onder de voorstoelen van de Astra. Desondanks zegt Opel erin geslaagd te zijn om de zitpositie voorin laag te houden. Een bewering die niet helemaal strookt met de werkelijkheid, wat ons betreft.

Afscheid duurtest – Zes maanden in een Peugeot 308: hoe is dat?

De bestuurdersstoel kan niet ver genoeg omlaag, wat het gevoel geeft op de bok te zitten, met teugels in de handen in plaats van een multifunctioneel stuurwiel. Gelukkig zit het met de ruimte in de cabine wel goed, ook achterin, waar zelfs een gemiddelde Nederlandse man niet in de knel komt.

Minder mooie materialen dan in de Peugeot 308

Kijken we naar het dashboard van de Astra, dan wordt de positie van Opel binnen de Stellantis-hiërarchie meteen duidelijk. Op de denkbeeldige ladder, die loopt van budgetmerk naar premium brand, wordt Peugeot iets hoger ingeschaald.

Hoe goed is een gewone Opel Astra geworden? – Review

De gebruikte materialen in de 308 zijn zichtbaar mooier. Aan standaarduitrusting ontbreekt het de Astra Electric niet. Inbegrepen zijn altijd led-koplampen met grootlichtassistent, adaptieve cruise control, een 360-graden-camera, twee digitale schermen en automatische airco.

Astra Electric

Opel

7 Score

Pluspunten

  • Soepele aandrijflijn
  • Stil en ruim van binnen

Minpunten

  • Bestuurdersstoel te hoog
  • Hard gedempt

De Opel Astra Electric krijgt van ons een duim, maar zet met zijn alomvertegenwoordigde Stellantis-techniek geen nieuwe standaard. Als Sports Tourer is hij het interessantst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.