Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Is de nieuwe Toyota C-HR zo futuristisch als hij lijkt?

De Toyota C-HR is altijd al een opvallende auto geweest. Door zijn bijzondere design is hij tijdloos gebleken. De hybride wordt al sinds 2016 geproduceerd en dat betekent tijd voor een nieuwe!

En die nieuwe, die heeft een minstens zo futuristisch design. Dat terwijl de Coupé High Ride (C-HR) stiekem niet zo futuristisch is.

De nieuwe Toyota C-HR

Wat je direct ziet, is dat dit model weer past bij de nieuwe vormtaal van de Japanners. En je ziet daardoor ook direct de bestaande nieuwe modellen in deze auto terug.

Toyota C-HR, 2023
(Afbeelding: Toyota) (Afbeelding: Toyota)

De Led-units en de welvingen in de motorkap lijken bijvoorbeeld op dat van de nieuwe Prius en het geheel lijkt wel op de BZ4X. In vergelijking met de vorige Toyota C-HR is dit model heel iets korter, iets breder en iets hoger. Het verschil is echter maar klein.

Toyota C-HR, 2023
(Afbeelding: Toyota)

De zwarte achterkant van het model is optioneel te bestellen, maar zeker een aanrader om als je de auto uit designoogpunt koopt. En dat is dan ook waar je de C-HR voor immers aanschaft. Wil je een praktischere auto, dan moet je voor de Toyota Corolla Cross gaan.

Toch niet zo futoristisch

Toyota noemt het model een compleet nieuwe C-HR. En hoewel hij volledig vernieuwd is, zijn de aandrijflijnen niet onbekend. Een ook is-ie niet zo futuristisch als het design doet vermoeden. De C-HR komt immers niet als elektrische auto. Wel worden er de beproefde hybride-aandrijflijnen van Toyota in de C-HR gelegd.

Toyota C-HR, 2023
(Afbeelding: Toyota)

Net als bij het vorige model is er een 1,8-liter viercilinder leverbaar die met hulp van een elektromotor tot 140 pk levert. Dat is 18 pk meer dan in het vorige model. Met 185 Nm aan koppel biedt de aandrijflijn ook fors meer trekgewicht. Wil je echt elektrische rijden? Dan kan je beter voor de 2,0-liter viercilinder gaan.

Deze is namelijk als gebruikelijk hybride leverbaar en als plug-in. Met de stekkervariant kan je tot wel 66 kilometer volledig elektrisch rijden. De normale hybride levert 198 pk en 206 Nm aan koppel, de stekker-hybride 223 pk en 208 Nm aan koppel. Dit komt door de elektromotor. De viercilinder in de Toyota C-HR is in beide gevallen goed voor ongeveer 150 pk.

In Nederland is de Toyota C-HR trouwens enkel te bestellen met voorwielaandrijving. De prijs is vooralsnog onbekend. De nieuwe hybride komt eind dit jaar al naar Nederland.

Op de beste Opel Astra Electric moeten we nog even wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.