Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Video 12 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Officieel: Ford keert terug naar Le Mans in 2016

Ford heeft officieel bevestigd dat het terug zal keren naar Le Mans in 2016. Het circuitwapen is al gekozen: de nieuwe generatie Ford GT, maar dan wel compleet aangepast.

Onder leiding van de afdeling Ford Performance verschijnt Ford volgend jaar aan de start van Le Mans, zo hebben Ford Executive Chairman Bill Ford, president en CEO Mark Fields en Group Vice President van Global Product Development Raj Nair aangekondigd. De terugkeer naar Le Mans valt precies samen met de vijftigste verjaardag van de eerste overwinning met een Ford GT40 Mk II met coureurs Bruce McLaren en Chris Amon (kijk voor een overzicht van vijftig jaar GT40).

“Ook privéteams kunnen de Ford GT racer kopen”

Ford verschijnt met twee teams aan de start met in totaal vier auto’, allemaal gerund door Chip Ganassi Racing. Net als de reguliere GT wordt de raceversie opgetrokken uit een lichtgewicht koolstofvezel constructie en maakt hij gebruik van een twinturbo EcoBoost V6-benzinemotor. Over prestaties heeft Ford Performance zich nog niet uitgelaten.

Het debuut van de Ford GT racewagen vindt overigens niet tijdens Le Mans plaats, maar al in januari volgend jaar tijdens de Rolex 24 uursrace op het circuit van Daytona in Florida. De verkoop van de GT racer start volgend jaar. Jazeker, ook privéteams kunnen de GT racer kopen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.