Autovisie
Autovisie Video 27 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Mercedes Sprinter wordt privéjet op wielen

Een hoekbank, twee grote fauteuils en een 40 inch televisie. Toch hebben we het hier niet over een woonkamer, maar over een ‘busje’. Het Amerikaanse Becker Automotive Designs tovert de Mercedes Sprinter om tot een soort privéjet voor de openbare weg.

Hij begint zijn leven als een standaard Mercedes-Benz Sprinter. Daarna neemt het team van Becker hem onder handen. Het bedrijf kan drie verschillende interieurs leveren voor de Sprinter. Klanten kunnen kiezen uit vier losse fauteuils compleet met tafels, twee fauteuils en een vierpersoons hoekbank of vier fauteuils en een losse bank achterin. Na de ombouw doopt Becker hem de Mercedes Sprinter JetVan.

Maatwerk

De interieurs worden volledig naar smaak aangekleed. Kleuren voor de vloerbedekking, het leder en de houtsoort kunnen worden gekozen door de nieuwe eigenaar. Een ombouw duurt in totaal zo’n acht maanden en is niet voordelig. Als de Sprinter JetVan klaar is, moet hij ruim 400.000 dollar opbrengen, zo’n 360.000 euro. Het bedrijf levert ook maatwerk, zo zijn er bijvoorbeeld klanten die een toilet in de JetVan willen. Alles voor een prijs natuurlijk. Becker heeft onder meer auto’s geleverd aan Dr. Dre en Michael Jackson.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.