Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Nederlands racetalent gaat opbouwen naar Indy 500

Waar in Europa dit weekend alle aandacht naar de Formule 1-race in Monaco gaat, maken Amerikanen zich op voor de grootste race van het jaar, de Indy 500. Vandaag maakt de 15-jarige coureur Rinus van Kalmthout bekend dat hij vanaf volgend jaar meedoet in de Mazda Road to Indy, een opstap naar de grote Indycar Series.

Road to Indy

Van Kalmthout is de eerste karter die vanuit de Rotax US Open doorstroomt naar de Mazda Road to Indy. In oktober werd de coureur gescout in Las Vegas en uitgenodigd om te komen testen in een USF2000 formulewagen. In die sessies wist hij de organisatie te overtuigen door een derde tijd neer te zetten van vijftien coureurs. Opvallend detail: waar het veld voornamelijk uit ervaren Formule-rijders bestond, maakte Van Kalmthout zijn eerste meters in de auto.  In Mazda Road to Indy begint de jonge coureur uit Hoofddorp in de nieuwe USF2000 met een Mazda 2,0 liter motor. Het chassis van de auto, dat door de Italiaanse chassisfabrikant Tatuus is ontworpen, kan ook omgebouwd worden om aan de eisen te voldoen voor de Mazda Pro-Klasse. Daarna volgen de Indy Lights en uiteindelijk wordt de stap gemaakt naar de Indycar Series.

Rinus van Kalmthout aan het karten - Autovisie.nl

Luijendijk

Door de jaren heen hebben er de nodige Nederlanders deelgenomen aan het Indycar-kampioenschap. De meest succesvolle is Arie Luijendijk, die twee maal de Indy 500 won. Luijendijk vindt het een mooie stap van Van Kalmthout. “Om in Amerika succesvol te zijn moet je iets bijzonders in je hebben. Ik denk dat Rinus met de juiste begeleiding ver kan komen in de Mazda Road to Indy. Wie weet is hij de volgende Nederlander die de Indy 500 wint.”

Rinus van Kalmthout

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.