Autovisie
Autovisie Video 27 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

McLaren Senna met vleugje Ayrton Senna | Sjoerds Weetjes 296

Over de McLaren Senna hebben we al een aflevering van Sjoerds Weetjes gemaakt, waarin we je het concept van de auto, de bijzonderheden en de details als het verschil tussen de twee- en drie uitlaateindstukken uitleggen. Maar dit exemplaar is reden om de Senna opnieuw onder de aandacht te brengen. Dit is de McLaren Senna Carbon Theme van McLaren Special Operations en dat is een bijzondere uitgave.

Zoals die hier staat is de auto door McLaren gespecificeerd en niet zonder reden. Alleen al met de naam brengt McLaren een ode aan de legendarische F1-coureur Ayrton Senna, maar voor deze editie ging de fabrikant in 2018 een stapje verder. Want Senna was een Braziliaan en de drievoudige wereldkampioen reed met een helm in de bekende kleurstelling van zijn thuisland, groen met geel. En die twee tinten zijn door McLaren Special Operations op deze speciale editie, die deel uitmaakt van een kwintet ‘Carbon theme’-edities, gebruikt.

Senna-eerbetoon in Monaco

McLaren bracht in het carbon op het linkervoorscherm de naam Senna aan. Op de zijkant van de achterspoiler is in het koolstofvezel de beroemde Senna-S aangebracht. Diezelfde S schittert dit weekeinde op nog een McLaren, de MCL36. Dat is de huidige Formule 1-bolide van de beroemde renstal uit Woking. Het logo is met goedkeuring van de Senna Foundation op de Halo aangebracht. “Ik kan me geen betere race voorstellen dan Monaco om deze erkenning aan Ayrton te geven”, zegt McLaren CEO Zak Brown tegen Motorsport.com. “Ayrton won de Grand Prix zes keer, meer dan elke andere coureur. Het bewijst dat zijn vaardigheid en bekwaamheid achter het stuur van een F1-auto zelden geëvenaard kan worden. De toevoeging op de auto is permanent en heeft de steun van zijn familie. Het dient als constante herinnering aan Ayrtons sensationele talent voor ons als team en voor onze fans over de wereld.”

Ayrton Senna reed in de seizoenen 1988 tot en met 1993 voor McLaren. Hij won in 1988, 1990 én 1991 de wereldtitel. Senna reed 96 races voor McLaren en wist er daarvan 35 te winnen.

Inside story

Sjoerds Weetjes is een wekelijkse videorubriek van Autovisie, waarin Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je bijpraat over bijzondere verhalen achter een specifiek model, een opvallend item van een auto of een opvallende inside story rondom een bepaald type. In eerdere afleveringen verklapte Sjoerd al hoe de Peugeot E-legend is opgebouwd en over welke technieken de concept car juist niet beschikt. Sjoerds Weetjes is te volgen via Autovisie.nl of via Youtube.com/autovisie.

Abonneer je op Youtube.com/autovisie en zet de notificaties aan, zodat je automatisch een melding krijgt wanneer een nieuwe video online staat. Of volg Autovisie.nl op Twitter en Facebook of bezoek Autovisie.nl.

Afspeellijst Sjoerds Weetjes

Afspeellijst Peters Proefrit 

Sjoerds Weetjes McLaren:

Zo werd McLaren onder druk gezet voor de racewagen

Waarom de 620R exclusiever is dan McLaren ons wil doen geloven

Waarom Longtail een verkeerde naam is

Alle details van de McLaren Senna

Zo houdt McLaren de F1 jong

Met deze circuit-McLaren mag je de openbare weg op

Bij deze McLaren moet je aangeven of je een voorruit wil

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.