Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 28 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Rik koos als BMW-fan voor deze eerste generatie Opel Vectra

Je kunt kiezen tussen een BMW Compact of een eerste generatie Opel Vectra. Geen moeilijke keuze toch? Dat vond BMW-fan Rik van Hulten ook; hij ging voor de Opel.

“Ik heb deze Vectra sinds vorig jaar augustus en ik heb er nu zo’n 10.000 kilometer mee gereden. Het is mijn derde auto, de eerste – een BMW 325 – had ik al toen ik nog niet mocht rijden. Daarna ben ik overgestapt op een Opel Astra GTC Turbo. Die had twee ton gelopen en daar moest van alles aan gebeuren; de distributie, koppeling, nieuwe banden rondom.”

Koning der volkscoupés: Opel Calibra Turbo – Peters Proefrit

Onbetaalbaar

“Al dat onderhoud heb ik zelf uitgevoerd en dat is te doen, de prijzen van de onderdelen vallen mee. Ik heb die auto ook echt netjes gemaakt. Maar het rijden was echt onbetaalbaar. Zo’n auto is op mijn leeftijd ook bijna niet te verzekeren en toen we eindelijk een geschikte verzekering vonden was ook die peperduur. Ik wist dat ik iets moest vinden om goedkoper te kunnen rijden.”

“Mijn vader heeft een bedrijf in landbouwmechanisatie, maar koopt en verkoopt af en toe ook een leuke auto. Ik had de GTC nog en bij het bedrijf stonden een BMW E36 Compact mét automaat én deze Vectra. Die laatste stond ongepoetst in de hoek en zag er eigenlijk saai uit. Maar nadat ik ‘m eens flink gepoetst had was het een andere auto, ik werd er verliefd op! Ik heb er groene platen op gedaan en ben gaan rijden. Ik zag dat de kilometerteller nog ruim onder de 60.000 stond en ik voelde het ook; de koppeling, het schakelen en sturen, het voelde allemaal als nieuw. Dat vond ik mooi; ik was verkocht. Ik wist toen eigenlijk al dat dit mijn nieuwe auto ging worden.”

Opgeven Uw Garage

Heb jij een fraaie auto met een mooi verhaal, of ken je iemand die geschikt is voor deze rubriek? Geef je dan op via [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.