Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 20 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

BMW Compact Sedan Concept: 1 Serie met kont

Je zou haast vergeten dat tegelijkertijd met de Los Angeles International Auto Show in China ook een autobeurs van start is gegaan: de Auto Guangzhou 2015. BMW heeft er groot nieuws, want de Duitse autobouwer presenteert er deze Compact Sedan Concept. Zeg maar, een 1 Serie met kont.

BMW onthult de Compact Sedan Concept niet voor niets op Chinese bodem. In het land is de sedan als carrosserievariant immens populair. Een productieversie komt, dat maakt BMW in de eerste informatie al duidelijk, aangezien de fabrikant zegt veel potentieel te zien in een compacte sedan.

Of BMW de 1 Serie Sedan, zoals we hem maar even noemen, ook naar Europa brengt, is nog niet duidelijk. Dat er hier een markt voor is moge duidelijk zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de Audi A3 Sedan en Mercedes-Benz CLA. BMW kan met een 1 Serie Sedan concurreren met deze twee Duitsers.

“Een productieversie komt, dat maakt BMW in de eerste informatie al duidelijk”

De in Liquid Metal Bronze gespoten Compact Sedan Concept beschikt net zoals alle andere BMW-sedans over de typische hofmeisterknik bij het achterportier. Het interieur oogt futuristisch door de oranje sfeerverlichting. Op het dashboard pronkt een fors 8,8 inch scherm, waarop zaken zoals de navigatie en het multimediasysteem zijn te bedienen.

Over technische zaken doet BMW geen uitspraken. Vermoedelijk staat een productieversie op het UKL 2-platform, waarop ook de BMW 2 Serie Active Tourer staat. De 1 Serie Sedan zou dan drie- en viercilindermotoren moeten krijgen én voorwiel- of vierwielaandrijving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.