Autovisie
Autovisie Video 24 mei 2016

Lamborghini maakt openingsscène The Italian Job na

De openingsscène van de film The Italian Job uit 1969 is wereldberoemd. Een Lamborghini Miura P400 rijdt over de Grote St. Bernhardpas, die vrijwel leeg is. Minutenlang kun je genieten van de auto en de uitzichten, totdat de bestuurder een tunnel in rijdt… Lamborghini heeft de scène nu nagespeeld met twee Miura museumstukken, minus de tunnel.

Lamborghini Miura P400 - The Italian Job - Autovisie.nl

Vijftigste verjaardag

Lamborghini viert dit jaar de vijftigste verjaardag van de Miura. Het merk wilde daarom een van de meest legendarische filmscènes met de auto ooit nog een keer naspelen. De Grote St. Bernhardpas, de weg tussen het Zwitserse Val d’Entremont en het Italiaanse Valle d’Aosta werd speciaal een dag geopend voor de twee Miura’s. Om het feest compleet te maken werden ook de designer (Marcello Gandini, die destijds voor Carrozzeria Bertone werkte) en de twee belangrijkste engineers (Gian Paolo Dallara en Paolo Stanzani) erbij gehaald.

Mocht je de scène uit The Italian Job niet meer voor de geest kunnen halen, hierbij:

LEES OOK: GERESTAUREERDE LAMBORGHINI MIURA SV IS PURE PERFECTIE

Filmauto

Voor de scène werden twee Lamborghini Miura’s gebruikt. De auto die je ziet rijden werd na de opnames van de film doorverkocht en is afgelopen jaar teruggevonden door twee Britse zakenmannen. De waarde van de auto wordt geschat op ongeveer 1,3 miljoen euro, meer dan het dubbele van het bedrag waar een Miura gemiddeld voor gaat in veilingen. De tweede auto was een Miura die betrokken was geweest bij een zwaar ongeluk. De auto was daar total-loss verklaard. Na de film was er helemaal niets meer van over, zoals je hierboven kunt zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.