Ramon Mens
Ramon Mens Video 17 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Kleurrijke Audi Sport Quattro | Sjoerds Weetjes #165

Voor deelname aan het Groep B-rallykampioenschap in de jaren 80 moest het rallykanon gebaseerd zijn op een straatauto, die in een oplage van minimaal 200 stuks beschikbaar was. En zo verschenen 214 Audi’s Sport Quattro. Weet u dat de link met de autosport tot in detail werd doorgevoerd? Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen richt zich op de meest kleurrijke link.

In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes staat de straatversie van de Audi Sport Quattro centraal. De auto die in de jaren tachtig werd geïntroduceerd om de rallysuccessen van zijn voorganger voort te zetten. Slechts 214 stuks verlieten de fabriek, waarvan 20 exemplaren carrière maakten in de rallysport. De rest ging de openbare weg op, zoals het exemplaar uit deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Vandaag de dag is de Sport Quattro nog net zo’n opzienbarende verschijning als bijna 35 jaar geleden, al is het maar door zijn imposante ontwerp.

In een eerdere aflevering van Peters Proefrit kwam de broer van de Sport Quattro, de Quattro, al voorbij. In die video gaat Autovisie-redacteur Peter Hilhorst dieper in op de rallysuccessen die de Duitsers boekten. Sjoerd legt zijn vergrootglas op de veel kortere Audi Sport Quattro en dan met name de kleurstellingen. Want bij de 300 pk sterke Sport Quatttro met zijn 2,1 liter vijfcilinder turbomotor gaat er ook een verhaal schuil achter de beschikbare lak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.