Autovisie
Autovisie Video 14 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Jaguar E-Pace kurkentrekkert zich naar een wereldrecord

De nieuwe Jaguar E-Pace heeft gelijk een record te pakken. Het model draaide in een sprong van 15,3 meter 270 graden rond zijn lengteas en kurkentrekkerde zich daarmee naar een Guinness World Record.

Dat doet Jaguar Land Rover toch goed. De fabrikant weet zich iedere keer weer in de kijker te spelen met een gekke stunt. De Jaguar XF koorddanste boven de Thames, de F-Pace maakte een recordlooping en voor de nieuwe Discovery maakte Land Rover het grootste Lego-bouwsel ter wereld.

“De coureur kreeg 5,5 keer de zwaartekracht op zijn lichaam te verduren”

Dezelfde stuntcoureur die de F-Pace over de kop reed, maakte in de E-Pace deze krankzinnige ‘barrel roll’. Hij nam een aanloop van 160 meter en maakte een sprong van 15,3 meter, waarin de auto 270 graden om zijn lengteas draaide.

LEES OOK: JAGUAR E-PACE MOET SUCCES UITBOUWEN

Van zowel de metalen schans aan het begin, als de ‘zachte’ landingsplaats aan het einde werd de vorm met de computer berekend. Daarbij kwam ook de precieze aanrijdsnelheid uit de computer rollen. Coureur Terry Grant kreeg tijdens de stunt 5,5 keer de zwaartekracht op zijn lichaam te verduren.

Jaguar F-Pace over de kop de recordboeken in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.