Autovisie
Autovisie Video 20 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Jaguar F-Pace over de kop de recordboeken in

We hebben het eerder geschreven: bij Jaguar Land Rover weten ze wel hoe ze de aandacht op zich moeten vestigen. Als de Jaguar XF niet op een koord danst boven de Thames, dan verkent de Range Rover Evoque wel de tunnels onder Londen. En wat doet de Jaguar F-Pace? Die heeft een bijzonder record gevestigd.

Voor aanvang van de IAA in Frankfurt nam de Britse stuntman Terry Grant de nagelnieuwe F-Pace mee voor een… ahum… rondje. Hij reed de SUV ter ere van tachtig jaar Jaguar door een bijna 19 meter hoge lus en kreeg daarmee een plaats in het Guinness Book of Records.

“Als Grant te snel de lus was ingereden, dan had hij kunnen overlijden”

Volgens Grant is het ontzettend lastig om een auto over de kop te rijden. Als hij te langzaam de lus was ingereden, dan was de F-Pace naar beneden gevallen. De centrifugale kracht op de Jaguar was dan te klein geweest om hem tegen het wegdek te houden.

Als Grant te snel de lus was ingereden, dan had hij kunnen overlijden door de enorme g-krachten die dan plotseling op zijn lijf kwamen te staan. Tijdens de succesvolle poging kregen hij en de F-Pace al 6,5 g te verduren, wat 6,5 keer de zwaartekracht is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.