Autovisie
Autovisie Nieuws 19 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

IAA Frankfurt 2015: De hoogtepunten van de show

Op de IAA-autoshow, die afgelopen week open ging voor het publiek, klotst het nieuws tegen de plinten en kraakt de beursvloer onder het gewicht van het kersverse blik. We zetten de meest opwindende primeurs uit Frankfurt op een rijtje.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Een zescilinder met twee turbo’s, 510 pk, van stilstand naar 100 km/h in 3,9 seconden en een top van 300 km/h: dat maakt allemaal dat we met smart op de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio zitten te wachten. Maar dan die prijs… Zo’n 108.000 euro voor een Alfa. Oef!

Bentley Bentayga

Lelijk, ordinair, patserig: dat waren zo de adjectieven die ons te binnen schieten toen de Bentley Bentayga het podium op werd gereden. Maar ja, de 608 pk sterke stormram is wel de snelste SUV die er is. Queen Elizabeth – die krijgt de eerste – kan straks met 301 km/h naar Balmoral Castle.

Bugatti Vision Gran Turismo

Van een videogame naar de beursvloer. Deze Bugatti Vision Gran Turismo is te downloaden in het PlayStation 4-spel, maar laat ons – en dat is nog veel belangrijker – alvast een glimp zien van de opvolger van de Veyron. En die glimp bevalt ons wel.

Ferrari 488 Spider

Ach, wat moeten we hier nog over schrijven. De epische Ferrari 488 GTB is er nu met metalen klapdak. En dat betekent dat het sprintje naar 100 km/h in 3 seconden nu ook met de haren in de wind kan. Enige nadeel? De twee turbo’s die het geluid van de 670 pk een beetje dempen.

Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo

Toch leuk, dat Vision Gran Turismo. De viering van vijftien jaar Gran Turismo-games voor de PlayStation zorgt ervoor dat autofabrikanten uit hun schulp kruipen. Kijk maar naar deze extreme Le Mans-racer van Hyundai. Alsof ze bij het Koreaanse merk op paddenstoelen hebben zitten kauwen.

Lamborghini Huracán Spyder

Oogt de Lamborghini Huracán Spyder wat te tam, wat te gepolijst, wat te steriel? Dan is deze Spyder hét alternatief voor vermogende kopers die wat meer agressie onder hun kont wensen. Vooral de bulten achter de stoelen, die als de horens van een stier omhoog steken, doen de Huracán goed.

Mercedes-Benz Concept IAA

Mooi? Lelijk? Wie zal het zeggen. Imposant is de Mercedes-Benz Concept IAA in ieder geval. Helemaal door zijn vreemde ‘staart’, die bij 80 km/h bijna 40 cm uitschuift om tot een Cw-waarde van 0,19 te komen. En ja, dat is extreem goed.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet

Toch knap dat Mercedes-Benz de grootte van de S-Klasse Cabriolet behoorlijk heeft weten te camoufleren. Want ja, hier staat een lel van vijf meter lang, twee meter breed en twee ton wagengewicht. Maar elegant is hij wel.

Porsche Mission E

Verrassing! Porsche heeft zijn studiemodel Mission E keurig geheim weten te houden voor zijn introductie op de IAA. En nee, een sterk staaltje luchtfietserij is de Model S-concurrent niet. Volgens Porsche gaat hij er komen, nog dit decennium.

Rolls-Royce Dawn

We kunnen ons niet heugen dat we ooit een Rolls-Royce bloedmooi vonden, maar die tijd is nu aangebroken. De Dawn is niet zomaar een onthoofde Wraith, maar is danig hertekend om hem als open auto beter te laten ‘kloppen’. En kloppen doet hij. Prachtig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.