Autovisie
Autovisie Video 2 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Is deze Audi RSQ8 de nachtmerrie van de Lamborghini Urus? Sjoerds Weetjes 311

De Audi RSQ8 wordt door menigeen afgeschilderd als de poor mens Lamborghini Urus, want een overeenkomstige lijnvoering, motor en moedermaatschappij. Maar op het prestatieniveau overklast de Lamborghini Urus zijn Duitse broer. Maar niet alle RSQ8-exemplaren staan in de schaduw van de Italiaanse mastodont. Het exemplaar dat in aflevering 311 van Sjoerds Weetjes figureert zeker niet.

Knallen met de dikste Audi RS 6 die er is: de ABT RS 6-R

Deze Audi RSQ8 is niet zomaar een Audi RSQ8. Het is een door Abt onder handen genomen exemplaar en de liefhebber weet dan al voldoende. Abt is een motorsportbedrijf en die Duitsers weten van elk Audi-product de overtreffende trap te maken. De fabrikant spreekt dan ook niet langer van een SUV als het over de RSQ8 heeft, maar van een RUV. Deze nieuwe afkorting staat voor Racing Utility Vehicle. De RSQ8 by Abt is namelijk een SUV met racetechnologie onder de kap.

Signature Edition

Nu zeg je waarschijnlijk, de RSQ8 by Abt is toch helemaal niet nieuw? De motorsporttechneuten van Abt leveren al langer een gekietelde versie van de RSQ8? Dat klopt helemaal. De in de video getoonde Audi RSQ8 is een zogeheten Signature Edition, het allernieuwste model van de heren en dames van Abt. Dit is hét spektakelstuk van de autosportonderneming. Wat de uitvoering zo bijzonder maakt, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij toont je de RSQ8 Signature Edition vanbinnen en vanbuiten, legt je uit wat er zo uniek is aan deze uitvoering en geeft aan hoe exclusief het model is.


Sjoerd van Bilsen werkt al 21 jaar voor De Telegraaf en Autovisie en sprak in die periode met designers en topfunctionarissen van verschillende autofabrikanten. De kennis die hij in de loop der jaren heeft opgedaan deelt hij graag met andere autoliefhebbers via Sjoerds Weetjes. Zo maakte hij eerder een aflevering over de straatlegale McLaren P1 GTR, maakt hij de Bugatti Atlantic wereldkundig, legt hij uit waarom Adblue in sommige diesels noodzakelijk is en vertelt Sjoerd waarom er toch een Volvo 440 Estate bestaat. Bijna elke auto komt aan bod, elke keer zullen de weetjes van Sjoerd je verbazen.

VIDEO BOVENAAN DE PAGINA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.