Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen valt stil in eerste training Zandvoort

Voor Max Verstappen is het raceweekend voor eigen publiek in Zandvoort slecht begonnen. De wereldkampioen kreeg al vroeg in de eerste training te maken met een probleem met de versnellingsbak in zijn Red Bull. Verstappen moest zijn auto op de baan stil zetten en stapte uit. De training werd tijdelijk stilgelegd.

“Er is iets met de versnellingsbak”, zei de leider in het WK-klassement over de boordradio. Verstappen had op dat moment zeven rondes gereden over het circuit door de duinen.

Auto Max Verstappen weggesleept

Met een tijd van 1.14,714 stond hij toen bovenaan. Vanwege de technische problemen eindigde de training voor Verstappen al na 10 minuten. Om 16.00 uur begint de tweede training.

De wedstrijdleiding besloot de rode vlag uit te hangen, ten teken dat de sessie werd stilgelegd. De stilgevallen Red Bull werd achterop een kraanwagen van het circuit gehaald. Verstappen moest lopend terug naar de pits. Hij zwaaide ondertussen een paar keer naar de toeschouwers op de tribunes. Bij de start van de eerste vrije training in de Formule 1 waren er 53.000 mensen binnen de poorten van het circuit.

Max Verstappen nog steeds ontevreden over zijn Red Bull, maar…

Kort voor het begin van de eerste training was al bekend geworden dat Red Bull iets had gedaan aan de versnellingsbak in de auto van Verstappen. Red Bull had daarvoor, met toestemming van de stewards van de FIA, de verzegeling op de versnellingsbak verbroken.

Red Bull zoekt naar oorzaak

Het Formule 1-team van Red Bull weet nog niet precies wat de oorzaak is van de problemen met de versnellingsbak in de auto van Max Verstappen. De wereldkampioen moest zijn RB18 in de eerste vrije training na zeven rondjes op het circuit van Zandvoort aan de kant zetten.

“De versnelling schoot ineens van de vierde naar de vijfde versnelling, dus we moeten de auto in de garage bekijken om achter de oorzaak te komen”, zei teambaas Christian Horner op Sky Sports. “Hopelijk kunnen we het probleem verhelpen voor de tweede training begint.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.