Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen nog steeds ontevreden over zijn Red Bull, maar…

Max Verstappen vindt zijn Formule 1-auto van Red Bull nog altijd een beetje te zwaar. “We zijn al afgevallen, maar er moet nog een beetje van af”, zei de wereldkampioen in aanloop naar de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort.

De auto’s in de koningsklasse zijn dit seizoen zwaarder dan ooit, mede door de grotere banden en de weer ingevoerde wieldoppen. Het minimale gewicht is 798 kilo en dan is de brandstof niet meegerekend.

Max Verstappen begon met te dikke auto

“We zijn dit jaar begonnen met een te dikke auto en dat hielp niet. Langzaamaan zijn we kilo’s kwijtgeraakt, maar het is nog niet genoeg”, aldus Verstappen. “Wel hebben we de auto in de loop van het jaar steeds beter leren afstellen en vorige week in Spa voelde de auto perfect aan. Vanaf de eerste ronde voelde hij uitgebalanceerd en het was een genot om in te rijden.”

Met Jan Lammers vooruitblikken op Formule 1 van Zandvoort

En toch, zei Verstappen, was de auto waarin hij vorig jaar zijn eerste wereldtitel veroverde lekkerder om in te rijden. “Vanuit puur gevoel en sensatie geef ik de auto van vorig jaar de voorkeur boven die van dit jaar, maar dat heeft vooral te maken met de gewichtstoename. Ik moet zeggen dat de auto’s van dit jaar bij hoge snelheid wel lekker stabiel rijden. Ze zijn ook ontworpen om het racen wat spannender te maken en dat is wel gelukt”, aldus de coureur, die dit jaar al negen grands prix won en de grote favoriet voor de zege is in zijn thuisrace op Zandvoort.

Starttijden Dutch Grand Prix 2022

Pakt Vertappen dit jaar weer de zege in zijn thuisland? De Formule 1 Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort wordt op zondag 4 september 2022 verreden. De race start zoals gebruikelijk om 15.00 uur. Het Formule 1-weekend begint echter al op vrijdag met de twee vrije trainingen. Deze beginnen om 12.30 uur en 16.00 uur en duren 60 minuten. Zaterdag 3 september zijn de laatste trainingen om 12.00 uur en 13.00 uur. De kwalificatie voor de Dutch Grand Prix begint zaterdag 15.00 uur.

Gebeurtenis Datum Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 2 september 12.30 – 13.30 uur
Tweede vrije training Vrijdag 2 september 16.00 – 17.00 uur
Derde vrije training Zaterdag 3 september 12.00 – 13.00 uur
Kwalificatie Zaterdag 3 september 15.00 – 16.00 uur
Dutch Grand Prix Zondag 4 september 15.00 uur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.