Ramon Mens
Ramon Mens Video 16 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Impressie: Michael Schumacher-collectie in Motorworld

Fans van oud-Formule 1-coureur Michael Schumacher kunnen er niet omheen. In het fonkelnieuwe Motorworld Keulen worden sinds kort trofeeën, raceoveralls, handschoenen en uiteraard racewagens uit de rijke carrière van de kampioen tentoongesteld. Hieronder een korte impressie.

Wat vloeroppervlakte betreft is de tentoonstelling niet groot, maar de expositie laat wel het succes van de Duitse autocoureur goed zien. Van een van Schumachers karts tot een showcar van de Mercedes-Petronas Formule 1-bolide, de bezoeker krijgt verschillende racewagens te zien die door Michael zijn bestuurd. Vitrinekasten met bekers, handschoenen door de jaren heen en tal van helmen kunnen worden bewonderd, evenals de Fiat 500 die Schumacher na het behalen van de eerste titel met Ferrari door zijn werkgever met Kerst cadeau kreeg.

Lamborghini-dealer

De expositie is ondergebracht op de eerste etage van Motorworld Keulen. Het complex moet, net als de vestiging in Stuttgart en Remise in Düsseldorf, een verzamelplaats voor autoliefhebbers worden. In Keulen hebben de regionale Lamborghini- en Bentley-dealer (eigendom van Pon) en een klassiekerspecialist zich al in Motorworld gevestigd, eveneens een restauranthouder en Michael Schumacher-shop. Het V8 Hotel met de bijzondere kameraankledingen zoals in Stuttgart het geval is, zal ook zijn deuren openen. De komende maanden zal het onderkomen verder worden aangekleed. Momenteel zijn de glazen garageboxen voor het stallen van opvallende automobielen nog in aanbouw. Het geheel krijgt al vorm.

Openingstijden

Motorworld Köln, zoals het officieel heet, is gevestigd aan de Butzweilerstraße 35-39 in Keulen. Het complex is zeven dagen per week geopend. Van maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 20.00 uur, op zondag gaan de deuren pas om 10.00 uur openen. De bedrijven hanteren andere openingstijden! De entree is gratis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.