Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jul 2018

Renault zet Alpine A110-productie in hogere versnelling

De Alpine A110 blijkt zo populair dat de wachttijd al is opgelopen tot veertien maanden. Dat heeft Renault doen besluiten om de productie van de compacte Franse sportwagen flink op te schroeven.

A110 Cup

Momenteel worden er vijftien A110’s per dag gebouwd en dat moeten er binnenkort twintig worden, meldt Automotive News Europe. Volgens Renault staan er momenteel zo’n vijfduizend reserveringen voor een Alpine open, wat voor een wachttijd van veertien maanden heeft gezorgd. De A110 ging in december vorig jaar in productie, eerst als gelimiteerde Premiere Edition. Daarvan worden precies 1955 exemplaren gebouwd, waarvan Alpine er nog zo’n 750 te gaan heeft.

Dieppe

Pas daarna is het de beurt aan de reguliere A110 Pure en A110 Legende. Officieel gaan de orderboeken voor die varianten pas in september open, maar ongeveer vijfduizend mensen hebben al een aanbetaling van 2000 euro gedaan voor een plek op de wachtlijst. De Alpine A110 wordt in de Renault-fabriek in het Franse Dieppe gebouwd. Er is capaciteit voor maximaal zesduizend A110’s. Dezelfde fabriek bouwt ook de Renault Clio R.S, waarvan vijfentwintig exemplaren per dag van de band lopen.

Reageer op artikel:
Renault zet Alpine A110-productie in hogere versnelling
Sluiten