Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Nissan: ‘Nieuwe GT-R wordt snelste sportwagen ter wereld’

De huidige GT-R is al elf jaar (!) op de markt, maar Nissan is pas net begonnen aan de ontwikkeling van de nieuwe. Aan ambitie in ieder geval geen gebrek bij het Japanse merk, want volgens designbaas Alfonso Albaisa moet de volgende GT-R “de snelste sportwagen ter wereld” worden.

01-nissan-gtr50-italdesign

Hij sprak tijdens het Goodwood Festival of Speed met het Britse tijdschrift Autocar en zei dat er over het ontwerp van de volgende generatie GT-R weinig te zeggen valt. Sterker nog, volgens Albaisa zijn hij en en zijn team er nog niet eens aan begonnen. Eerst moeten er besluiten worden genomen over de aandrijflijn en het platform.

Baas op het circuit

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de aankomende GT-R een hybride, geeft Albaisa toe, maar dat is nog vastgelegd. “Of we nou gaan voor elektrificatie of niet, we kunnen qua vermogen heel wat bereiken. Maar we gaan zeker voor een nieuw platform en we hebben een duidelijk doel voor ogen: de GT-R moet de snelste in zijn soort zijn. Hij moet de baas zijn op het circuit.”

Meer baksteen

Albaisa had toch nog wel iets te vertellen over het design. Een GT-R hoort gespierd te zijn, volgend hem. “Hij is een beest. Hij moet er imposant en excessief uitzien. Niet qua vleugels, maar qua visuele massa. […] Het maakt hem niet uit wat andere supercars doen. Hij zegt gewoon: ‘Ik ben een GT-R. Ik ben een baksteen.’ […] Dat zeg ik ook vaak als ik nieuwe schetsen zie: Minder vleugel, meer baksteen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.