Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Ronaldo-staking bij Fiat Chrysler flopt genadeloos

Mooi verhaal… Herinneren jullie die aangekondigde Fiat Chrysler-staking nog omdat Cristiano Ronaldo voor 112 miljoen euro van Real Madrid naar Juventus gaat? Er legden maar vijf medewerkers het werk neer, de rest ging gewoon aan de slag.

Fiat plant FCA coronavirus

De vakbond Unione Sindacale Di Base (USB) had een tweedaagse staking aangekondigd uit onvrede over het buitensporige salaris van Ronaldo, maar volgens Automotive News Europe kwam dus maar 0,3 procent van de 1700 werknemers van de Melfi-fabriek opdagen. In de fabriek worden de Fiat 500x en de Jeep Renegade gebouwd.

Publiciteitsstunt

Volgens andere, grotere bonden staat de USB niet voor het merendeel van de medewerkers en was de oproep gewoon een publiciteitsstunt. De USB blijft volhouden dat het onacceptabel is dat Ronaldo zoveel geld verdient en dat het personeel van Fiat Chrysler al jaren geen loonsverhoging meer heeft gehad en soms tijdelijk geen werk meer hebben. Zowel Fiat Chrysler als Juventus zijn deels eigendom van de Italiaanse Agnelli-familie.

Is dit eerlijk?

“Is dit eerlijk? Is dit normaal?”, vroeg een USB-woordvoerder zich af. “Eén persoon die miljoenen gaat verdienen, terwijl duizenden gezinnen halverwege de maand al door hun geld heen zijn? […] De medewerkers van Fiat hebben al drie generaties lang het bedrijf groot gemaakt en dan krijgen ze deze ellende daarvoor terug.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.